Отзив за базата знания на Jira Service Management

Jira предлага функционален редактор за статии с опростен интерфейс и много опции за форматиране, включително емотикони, линкове и таблици. Функционалността може да помогне за изпъкване на статиите в базата си знания. Има четири ценови плана, като безплатният план предлага 2 GB пространство за съхранение и различни функции, докато стандартният струва $21 на потребител на месец и предлага 250 GB пространство за съхранение.
Отзив за базата знания на Jira Service Management
Compare Отзив за базата знания на Jira Service Management with other in: How Отзив за базата знания на Jira Service Management is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
1399 reviews

Jira Service Management е цялостен софтуер за управление на проекти и може да се използва като софтуер за база знания. Предлага отлично разнообразие и гъвкавост, както и съвременен редактор за статии, който прави писането изключително лесно; особено благодарение на уникалната команда, която…

Pricing
Starting from:
$ 21   на месец
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Потребителско изживяване
5
Цена
4
Въвеждане в употреба
3.5

Key takeaways

Pros

  • Добра навигация и интерфейс
  • Отлична функционалност за база знания и интеграция
  • Можете да започнете безплатно

Cons

  • Малко объркващи начални настройки
  • Може да стане доста скъп с платените планове

Jira Service Management е цялостен софтуер за управление на проекти и може да се използва като софтуер за база знания. Предлага отлично разнообразие и гъвкавост, както и съвременен редактор за статии, който прави писането изключително лесно; особено благодарение на уникалната команда, която осигурява допълнителна функционалност. Jira Service Management е безплатен, но може и да се окаже доста скъп с някои от платените планове. Прочетете повече за базата знания на Jira Service Management в цялостния отзив по-долу.

Как да започнете работата си с Jira Service Management

Jira Service Management е обширен софтуер, който може да ви помогне с управлението на бизнес проекти. Можете да създавате отделни проекти за различни отдели и да управлявате финансите, маркетинга, продажбите, клиентското обслужване и други. Всеки от отделите има отделна база знания, което улеснява достъпа до съответната информация по всяко време.

Основната версия на Jira Service Management предлага ограничен (но все пак доста богат) набор от функции и е безплатна, което ознава, че можете да започнете без да плащате нищо. Няма как да бъде по-лесно; просто отидете в сайта на Jira Service Management и попълнете формуляра за регистрация. Можете да получите достъп до профила си в рамките на няколко минути и да започнете да го разглеждате. Първо обаче трябва да изберете шаблон за проект, който искате да използвате, и да добавите подробностите за проекта към шаблона. Това е доста полезно за избора на правилните инструменти за работата без да се налага да разглеждате обширни списъци с приложения. Базата знания е част от всеки проект, така че ще я получите без значение кой изберете.

Общ преглед на проектите в Jira Service Management

След като сте готови с шаблона на проекта си, ще се окажете на таблото за управление на Jira Service Management. Изглежда наистина добре и можете да разгледате кратко начално ръководство, което обяснява как работи интерфейсът. Интерфейсът изглежда доста модерен и прави всичко възможно, за да бъдат нещата прости и лесни за навигация. Това може да се промени когато добавите повече проекти, но основният интерфейс остава все така изчистен. След като сте готови, можете да видите проектите в таблото си.

Jira Service Management - начало

След като кликнете върху него, можете да видите цялостното табло на проекта и празен интерфейс, който дава информация за проекта. Има две видими менюта, горното меню е за обща навигация в Jira Service Management, а другото вляво е меню за конкретния отворен проект. Можете да откриете опцията за база знания точно тук. Всеки отделен проект има база знания в това меню, така че няма да се обърквате всеки път като превключвате проекти.

Jira Service Management - общ изглед на опашките в проектите

Потребителско изживяване и функции

Интерфейсът на базата знания изглежда изчистен и подреден, което ще ви спести объркани търсения и нерви по време на работа. Освен това ви кани да започнете да пишете веднага. Няма много други неща – без опции за категории, папки или настройки. Това е така, защото нямате нужда от тях; всяка настройка може да бъде открита в общите настройки за съответния проект и всеки проект представлява отделна категория в базата знания. Това прави организацията сравнително лесна.

Jira Service Management - общ изглед на базата знания

Когато се опитах да създам база знания, се появи съобщение за грешка. Това се случи много пъти дори и след като презаредих приложението Jira Service Management. Както можете да видите на горната снимка, Jira споменава, че базата знания се поддържа от Confluence. Чак след като кликнах върху този линк разбрах, че трябва първо да си направя Confluence, за да може базата знания да работи. Confluence е инструмент за съвместна работа с документи от Jira и за щастие също е безплатен.

Jira Service Management - създайте Confluence

Въпреки че това не е най-удобния тип настройки за база знания, е доста бърз и не би следвало да се сблъскате с много чакане или излишни затруднения. Създаването на профил и настройката са много подобни на Jira Service Management, така че не би следвало да имате затруднения при запознаването с интерфейса. Разочароващото е, че приложенията изглежда не са свързани. Очаквах, че ще мога да създам статиите в базата знания директно в Jira Service Management, но единствената опция е да ги направя беше в Confluence. Въпреки че приложението е безплатно, не смятам, че това е най-добрия подход.

Добре дошли в Confluence

В общи линии, Confluence ме принуди да си създам нов профил по време на регистрацията. Не намерих начин да добавя Confluence към профила, който вече бях създал в Jira Service Management. Така че първо си направете профил в Confluence преди да решите да използвате Jira Service Management като осфтуер за база знания, защото така автоматично получавате достъп и до двете. Въпреки това малко усложнение, базата знания работи според очакванията без проблеми.

Jira Service Management - Статии в база знания

След като кликнете върху Create article (Създай статия), можете да започнете да пишете в привлекателния редактор за статтии. Наистина е страхотен, с опростен интерфейс и основна функционалност, както вероятно сте свикнали да виждате в стандартен текстов редактор. Всички функции за форматиране на текст са налични в класическа лента с инструменти най-горе. Освен това имате на разположение интересна функция когато натиснете бутон “/” на клавиатурата си. Той изкарва набор от опции за добавяне на емотикони, действия, панели, линкове, заглавия, цитати, диаграми, таблици в Excel и много други. Като казвам много други, имам предвид наистина много – опциите изглеждат безкайни.

Jira Service Management - Създаване на статия

Тази функция е дълбоко интегрирана с други функционалности на Jira, така че можете да я използвате ако имате достъп до други Jira инструменти. Разглеждането на всички възможни опции може да ви отнеме много време, поради което е добре винаги да търсите като започнете да изписвате името на конкретния елемент, за да си спестите малко време. Като изключим това, функционалността е чудесна и може да ви помогне да накарате статиите в базата си знания да изпъкнат, което не е гарантирано във всеки софтуер за база знания.

Цени

Jira предлага четири ценови плана. Един от плановете е напълно безплатен без изискване за банкова карта и можете да го използвате толкова дълго, колкото пожелаете.

Безплатен

Безплатният план, точно както предполага името му, е винаги безплатен и има лимит от трима потребители. Налично е 2 GB пространство за съхранение. Този план предлага разнообразие от функции, включително имейл и възможност за прозорец за вграждане, портали за самообслужване, работни процеси с възможност за конфигурация, персонализирани опашки, управление на споразумения за нивото на обслужване, отчети и анализи, автоматизация и много други.

Standard

Планът Standard струва $21 на потребител на месец. Предлага 250 GB пространство за съхранение. Осигурява функционалността от безплатния план и добавя още много, като управление на дежурства, страници със статуса на услугата, зависимости между услуги, дневници за одит и съхранение на данни във физическа локация.

Premium

Планът Premium струва $47 на потребител на месец. Предлага неограничено пространство за съхранение. Ще получите цялата функционалност от предишните два плана, както и глобална автоматизация и автоматизация за множество проекти, разширена интеграция на известия, конферентни обаждания при спешни ситуации, разследване на инциденти, наблюдение на работата, абонаменти за услуги, външни услуги, анализ на състоянието на услугата и инфраструктурата и много други.

Enterprise

Планът Enterprise струва $134 500 на година за между 201 и 300 потребители. Освен това има неограничено пространство за съхранение. Предлага всички изброени до тук функции плюс функции за данни и отчети като Atlassian analytics, Atlassian Data Lake и Data connectors. Освен това получавате управление на мобилни приложения.

Заключение

Jira Service Management е доста добро решение за база знания, подходящо за всякакви типове бизнеси. Най-хубавото е безплатният план, който предлага доста богат набор от функции. Въпреки че е ограничен до трима потребители, според мен е напълно подходящ за малки бизнеси. Функционалността за база знания работи много добре и няма липсващи функции. Въвеждането в употреба може да е малко объркващо, но цялостното решение е толкова добре балансирано, че надали някой ще сметне това за голям проблем.

Често срещани проблеми и затруднения

Как да достъпя всички команти в базата знания на Jira Service Management?

Всички типове команди са достъпни с бутона “/” на клавиатурата ви. Когато го натиснете, можете да започнете да разглеждате или да напишете името на която и да е от наличните функции, за да я откриете. Списъкът е подробен и включва възможности за форматиране на текст, както и елементи от друг софтуер, като таблици в Excel и функции от Jira.

Какво да направя ако получавам грешка в базата знания на Jira Service Management?

Jira Service Management работи с помощта на друг продукт на Atlassian, наречен Confluence. За да може базата ви знания да работи безпроблемно, трябва да си направите профил в Confluence. Профилът в Confluence е безплатен. След това базата знания би трябвало да е готова и да работи без проблем.

Как да направя база знания в Jira Service Management?

Jira Service Management предлага на потребителите си да създадат и управляват различни типове проекти за всеки аспект на бизнеса си. Например, можете да създадете едновременно проект за клиентско обслужване, проект за продажби и проект за финансово управление. Може да имате отделни бази знания за всеки от тези проекти и да ги напълните с подходящи статии за всеки проект. Базата знания е достъпна като кликнете върху който и да е проект и изберете опцията за база знания от менюто вляво. Първо обаче трябва да си направите профил в Confluence. Confluence е отделен продукт на Atlassian, фокусиран върху управлението на документи. Можете да го вземете безплатно на официалния уебсайт. След това функционалността за база знания в Jira Service Management ще работи правилно.

Базата знания липсва в лентата за търсене, какво да направя?

Проверете дали не използвате добавка от трети страни като HelpCenter Corrector. Тази добавка предлага възможност да скриете изцяло лентата за търсене от базата знания или всеки друг портал на проект, с който разполагате. Ако я използвате, отворете Manage Apps > HelpCenter Corrector и се уверете, че опциите Hide HelpCenter Search Bar и Hide Customer Portal Search Bar не са отметнати. Търсенето трябва да се появи веднага в базата ви знания.

Product reviews

Анкетите и интервютата, които се попълват от клиентите се наричат анкети за клиентско обслужване. Те помагат за наблюдението и проследяването на удоволствието на клиентите.

Анкета за клиентско обслужване

Анкетата за клиентската услуга може да се разпространи по различни начини, а удовлетвореността на клиентите се измерва по много начини. Обученията за обслужване на клиенти (CST) помагат на професионалистите да учат да общуват със своите клиенти в положителен тон и да се справят с проблеми. Времето за решаване и времето за изчакване са две от ключовите мерки за управление на клиентското обслужване.

Прогнозни оценки за удовлетвореността са мярка за това дали тикетът е вероятно да получи положителен или отрицателен рейтинг на удовлетвореност.

Прогнозни оценки за удовлетвореността

LiveAgent е компания, която предлага софтуерни решения за клиентско обслужване, включително VoIP телефонни системи, софтуер за самообслужване и системи за управление на оплаквания. Компанията има партньорски програма и предоставя уебинари и тестове за скорост на писане. Има контакти за продажби на няколко места и предлага бюлетин с последните новини и намаления.

Всеки, който е част от клиентското обслужване, може да се възползва от вътрешна академия и да я използва като полезен ресурс за безплатно обучение.

Добре дошли в Академията за клиентско обслужване

Providing excellent customer service is crucial for businesses to remain competitive and successful in the long run. Satisfied customers are more loyal and spend more, while those who have experienced poor service often reject the brand, resulting in reduced revenue and a damaged reputation. Training for customer service involves equipping employees with the knowledge, competencies, tools, and skills necessary to serve and assist customers. This training is beneficial not only for customer service representatives but also for positions such as technical support and sales representatives.

Оценката на удовлетвореността на клиентите е чудесен начин на видите ефективността на Вашите агенти. Само клиентите могат да предоставят рейтинга. C LiveAgent клиентите са доволни.

Оценка на удовлетворенотта на клиентите

Текстът предлага три основни принципа за обслужване на клиенти - отговаряне на техните нужди, индивидуален подход и съпричастност. Можете да получите поддръжка чрез чат, както и да се регистрирате за достъп до речник. Рейтингът за удовлетвореност на клиентите показва колко са доволни клиентите от обслужването. Клиентите могат да дадат оценки и коментари, като това е страхотен начин да се измери ефективността на агентите. За да подобрите рейтинга си за удовлетвореност на клиентите, трябва да развиете обслужването си и да внимавате индивидуално към всеки клиент.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо