Shopify

Какво е Shopify?

Shopify е платформа за електронна търговия, използвана за създаването на онлайн магазини, които продават продукти и услуги. Shopify има тонове забележителни функционалности, включително дроп шипинг, маркетинг на продукти, различни видове плащания и инструменти за подобравяване на клиентската ангажираност. С Shopify можете лесно да настроите нов електронен магазин и да започнете да продавате продуктите или услугите си.

Shopify е платформа, която всеки предприемач трябва да използва, защото е лесна за навигиране и използване. С Shopify можете да спестите време и пари и да се фокусирате върху други аспекти на бизнеса си.

Как се използва?

Можете да използвате интеграцията на Shopify, за да предоставите бързо и ефективно обслужване на клиентите си. С LiveAgent, можете да следите имейлите, свързани с клиентско обслужване, да предоставяте обслужване по телефона и също така да сложите бутон за лайв чат в реално време, съобразен с дизайна на сайва ви.

Бутонът за лайв чат на уебсайта ви е полезен, защото е вариант за лесна комуникация, който клиентите ви могат да използват, за да се свържат с вас за информация за продукти, проблеми и т.н. Това може значително да подобри ангажираността и удовлетворението на клиентите.

Какви ползи може да ви донесе интеграцията с Shopify?

 • Управлявате безпроблемно връзките с клиентите си чрез всички канали
 • Предоставяте бързо обслужване на клиентите си
 • Добавянето на бутон за лайв чат на сайта си ще подобри ангажираността и удовлетворението на клиентите ви
 • Лайв чатът може ефективно да превърне запитванията за продукти/услуги и посетителите на сайта ви в клиенти

Как да сложите бутон за лайв чат от LiveAgent в магазина си в Shopify

Ако искате да сложите бутон за лайт чат от LiveAgent в уебсайта си, следвайте това лесно ръководство.

 • Отворете LiveAgent и отидете на Конфигурация > Системни > Плъгини. Можете да намерите плъгина Shopify интеграция с бутон за чат в списъка с плъгини. Като го намерите, кликнете върху превключвателя за активиране и след като стане зелен, LiveAgent ще се рестартира.
Интеграция с Shopify с бутон за чат в списъка с плъгини на LiveAgent
Интеграция с Shopify с бутон за чат
 • След като рестартирате приложението, намерете активния плъгин интеграция с Shopify с чат бутон най-отгоре в списъка с плъгини и кликнете върху иконката със зъбно колело. След това ще трябва да попълните данните си – URL-а на магазина си в Shopify, API ключ и паролата си. Можете също така да изберете дизайна на бутона за лайв чат на магазина си в Shopify.
Конфигурация на плъгин за чат бутон в Shopify в LiveAgent
Настройка на плъгина
 • Можете да намерите API ключа си в настройките на Shopify. Отидете в Приложения, кликнете Управление на потребителски приложения най-долу на страницата и след това Позволи разработка на потребителски приложения. Отметнете всички полета и кликнете Позволи разработка на потребителски приложения. След това кликнете на Създай потребителско приложение.
 Опция Управление на потребителски приложения най-долу на раздела за приложения в Shopify
Опция Управление на потребителски приложения най-долу на страницата
 • Дайте име на приложението и напишете имейл за спешни случаи в полетата. След това кликнете Покажи неактивни администраторски API позволения. Превъртете надолу и намерете Тагове за скрипт. Променете позволението от Без достъп до Четене и запис.
Променете позволението за тагове за скрипт на Четене и запис в Shopify
Променете позволението за тагове за скрипт на Четене и запис
 • Кликнете Запази и след това Създай приложение. Намерете раздела за администраторски API и копирайте API ключа. Върнете се в LiveAgent и поставете ключа в конфигурацията. Направете същото с API паролата и след това кликнете Save. Интеграцията е готова и можете да чатите с клиентите на магазина си в Shopify през LiveAgent.

Как да интегрирате Shopify с плъгина на LiveAgent

Чрез използването на тази интеграция ще можете да виждате поръчките на клиентите си в раздела с информация за запитването в акаунта си в LiveAgent. Следвайте инструкциите за интеграция по-долу, за да започнете.

 • В акаунта си в LiveAgent отидете на Конфигурация > Системни > Плъгини, намерете Интеграция с Shopify и кликнете на превключвателя за активиране. LiveAgent ще се рестартира след като го направите. След това можете да намерите активната интеграция най-отгоре в списъка с плъгини. Кликнете върху бутона със зъбно колело, където ще трябва да попълните данните си от Shopify.
Интеграция с Shopify в списъка с плъгини на LiveAgent
Активна интеграция с Shopify
 • Този плъгин може да се използва заедно с потребителско Приложение от акаунта ви в Shopify. Впишете се в администраторския панел в Shopify и отидете в секцията Приложения. Кликнете Създай ново потребителско приложение.
Създайте ново потребителско приложение в Shopify, за да създадете интеграция с LiveAgent
Създайте ново потребителско приложение
Кликнете върху управлението на потребителски приложения в Shopify, за да промените съответните настойки на разрешенията за интеграция.
Позволете управлението на потребителски приложения
 • Сега можете да наименувате приложението и да добавите имейл за спешни случаи. Ще трябва също така да добавите позволения, които са неактивни по подразбиране. Кликнете Преглед на неактивни аминистраторски API разрешения най-долу на страницата. Превъртете най-долу на страницата, намерете Клиенти и настройте разрешението на Четене и запис. Напревете същото с Тагове за скрипт и Поръчки, които са по-долу в списъка, и накрая кликнете Запази.
Променете достъпа ръчно, за да позволите на LiveAgent да достъпва данните от Shopify
Променете позволението на Четене и запис
 • Вече имате видими API ключ и парола. Копирайте и поставете API ключа и паролата в конфигурацията на плъгина за Shopify в LiveAgent, прегледайте другите опции и кликнете Запази.
Копирайте и поставете API ключа и паролата в конфигурацията на плъгина за Shopify в LiveAgent
Конфигурация на Shopify плъгин

Плъгина ви за Shopify вече трябва да е активен. Прегледайте някои стари запитвания от клиентите си и кликнете Shopify бутона в десния панел, за да видите поръчките на клиента в прегледа на запитването.

Плъгина за Shopify е видим в LiveAgent и поръчките на клиентите могат да бъдат видяни в прегледа на запитването
Активен SHopify плъгин

Как да интегрирате Shopify чрез Zapier

Свързването на LiveAgent с Shopify чрез Zapier е лесно, бързо и интуитивно. Тригера от едното приложение ще предизвика действие в другото, създавайки подобрен работен процес. Можете да създадете повече от една интеграция и можете да ги изберете и конфигурирате, така че да работят както желаете. Не ви трябва опит с писане на код.

Страница за интеграция на LiveAgent и Shopify в Zapier
LiveAgent + Shopify

Нека да минем през стъпките. Ако никога преди не сте правили интеграция със Zapier, трябва да се регистрирате и да създадете акаунт в Zapier. Можете да го направите като кликнете на този линк. След като сте готови, отидете на страницата за LiveAgent + Shopify интеграция в Zapier.

Избор на тригер и действие в Zapier
Избор на тригер и действие

След като превъртите надолу, ще видите раздела Свържи LiveAgent + Shopify за минути. Тук можете да изберете желаните тригер и действие. Можете да изберете каквото желаете от списъка и да създадете връзка. Например, ние ще изберем тригер в Shopify Нов продукт и действие в LiveAgent Нов разговор. Когато сте готови, кликнете синия бутон отдолу.

Избран тригер Нов продукт и действие Създай разговор
Нов продукт създава нов разговор

Сега трябва да конфигурирате тригера. ТЗа целта се впишете в акаунта си в приложението, което ще предизвиква действието (Shopify в този случай) и започнете да настройвате тригера. Процесът е лесен и трябва само да попълните няколко детайли.

Конфигурация на Shopify тригер в Zapier
Конфигурация на Shopify

След като направите това, препоръчваме да тествате тригера, за да сте сигурни, че работи както искате. Можете да пропуснете тази стъпка и да я изпълните в последната стъпка от процеса по конфигурация в Zapier.

Тестване на Shopify тригера в Zapier
Тестване на тригера

Сега остава само да настроите действието. Попълнете задължителните полета, като имейла. Ако искате да настроите още по-специфично действие, попълнете и незадължителните полета.

Конфигурация на LiveAgent в Zapier
Конфигурация на LiveAgent

След като сте говори, тествайте интеграцията още веднъж, за да видите дали работи. Ако срещнете трудност, Zapier обикновено веднага предлага опцията за отстраняване на проблеми, така че може лесно да поправите каквото трябва. Проблемите с интеграцията със Zapier обаче са редки.

Успешен тест на интеграция между LiveAgent и Shopify
Успешен тест на интеграцията

Ако сте изпълнили успешно предишните стъпки, интеграцията трябва да е готова за използване. Нека я тестваме. Отидете в раздела с продукти в Shopify.

Раздел с продукти в Shopify
Продукти в Shopify

Създайте нов продукт и попълнете името и описанието на продукта. Този продукт ще се използва за тестване, така че не е нужно да губите време да попълвате всяко едно поле.

Създаване на нов продукт в Shopify
Създаване на продукт

Прегледайте запитванията си в LiveAgent (трябва да получите ново запитване до няколко секунди). Ако всичко работи, значи успешно сте свързали двете приложения.

Създадено е ново запитване от Shopify след като е създаден продукт
Нов разговор в LiveAgent

Разгледайте и другите ни функционалности и интеграции, които могат да ви помогнат да управлявате потенциални продажби, поръчки и други. Върнете се в Zapier по всяко време, за да създадете още интеграции между LiveAgent и Shopify или изберете друго приложение, с което искате да се свържете.

Frequently asked questions

Какво представлява интеграцията на Shopify с LiveAgent?

LiveAgent предоставя интеграция с Shopify за клиенти, които биха искали да добавят лайв чат към електронния си магазин.

Как да интегрирам Shopify с LiveAgent?

Ето бързо ръководство стъпка по стъпка:

1. Отидете в Конфигурация

2. Кликнете на Системни > Плъгини

3. Попълнете данните за магазина си в Shopify

Обратно към Интеграции Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо