Отзив за базата знания на Bitrix24

Базата знания на Bitrix24 е цялостен инструмент за изграждане на уебсайтове, който дава възможност на потребителя да персонализира база знания за всеки потребител. Въпреки че може да е сложен за някои потребители и процесът по изграждане е времеемък, има отлични възможности за персонализация и функционалност, подобна на популярните инструменти за изграждане на уебсайтове. Оценете дали е подходящ за вашия бизнес.
Отзив за базата знания на Bitrix24
Compare Отзив за базата знания на Bitrix24 with other in: How Отзив за базата знания на Bitrix24 is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1575 reviews

Базана знания на Bitrix24 е с обширна функционалност, много подобна на популярни инструменти за изграждане на уебсайтове. Това може да е както хубаво, така и лошо, в зависимост от това какъв тип потребител сте и какво очаквате от софтуер за база знания.…

Pricing
Starting from:
$ 49   на месец
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Потребителско изживяване
5
Цена
3
Въвеждане в употреба
3

Key takeaways

Pros

  • Създаване на база знания от ново поколение
  • Богат на функции и лесен за навигация
  • Отлични възможности за персонализация

Cons

  • Може да се окаже ненужно сложен за някои потребители
  • Процесът по изграждане е времеемък

Базана знания на Bitrix24 е с обширна функционалност, много подобна на популярни инструменти за изграждане на уебсайтове. Това може да е както хубаво, така и лошо, в зависимост от това какъв ти потребител сте и какво очаквате от софтуер за база знания. Някои потребители може да са доволни от разширените опции за персонализация, докато други може да се стреснат от огромния брой възможности. При всички случаи, Bitrix24 разполага с добре проектиран инструмент за създаване на бази знания и е лесен за употреба след като му свикнете.

Как да започнете работата си с Bitrix24

Bitrix24 е руски софтуер за CMS, CRM, продуктивност, управление на задачи и съвместна работа, основан през 1998 г, с първа официална версия от 2003 г. Популярен избор е за много малки и големи бизнеси по целия свят благодарение на обширния набор от функции, даващ възможност на потребителите да работят с много инструменти с едно цялостно решение.

Тези, които са запознати с Bitrix24, знаят, че регистрацията е супер лесна и изисква единствено попълването на регистрационна форма и потвърждение на имейла ви. След това получавате достъп до профила си в Bitrix24 и може да започнете да се запознавате с потребителския интерфейс. Използвах уеб приложението Bitrix24 за целите на този отзив и въпреки че вече го познавам, ми отне малко време да си спомня как да се ориентирам в него.

Feed в Bitrix24

Потребителският интерфейс е възможно най-подреден, но на моменти може да бъде изнервящ ако искате да работите с множество инструменти и функции едновременно. Bitrix24 е много обширен софтуер, който покрива по-голямата част от популярните CRM функции, плюс още. Това обяснява защо менюто и интерфейсът не са лесни за научавате за нови потребители.

Опциите в менюто са изключително обширни, така че отнема известно време да се напаснете към тях когато започнете да използвате Bitrix24. Намирането на функцията за база знания може да се окаже предизвикателство ако не знаете къде да започнете да търсите. Функцията за база знания е скрита в раздел Company в лявото меню. След като кликнете върху Company, ще видите опцията Knowledge Base в горния панел на менюто.

Преглед на структурата на компанията Bitrix24

Потребителско изживяване и функции

На пръв поглед базата знания на Bitrix24 изглежда доста добре. Това е благодарение на добре проектирания начален екран, който предлага две опции – създаване на нова база знания или отваряне на наръчника. След като кликнете върху Create a new knowledge base (Създай нова база знания), приятното изживяване продължава. Имате възможност да изберете шаблон за базата знания, с който да започнете, или можете за започнете от нулата. И в двата случая след това получавате чудесни възможности за персонализация.

Персонализация на базата знания в Bitrix24

Целият инструмент за изграждане на база знания е много подобен на инструменти за създаване на уебсайтове като Wix. Това може да е както хубаво, така и лошо, в зависимост от гледната ви точка. Инструментът е отличен начин за бизнеса да планира, проектира и управлява базата си знания, но в същото време това може да е доста времеемък процес, особено за потребители, които нямат афинитет към изграждането на уебсайтове. Креативните потребители вероятно ще се насладят на възможността да развихрят креативността си, а тези, които искат просто работеща база знания без много усилия, може да останат разочаровани. Инструментът за изграждане на базата знания обаче е интуитивен и лесен за навигация.

Bitrix24 - редакция на външния вид на базата ви знания

Редакторът за база знания на Bitrix24 ви дава възможност да персонализирате общо взето всичко. Можете да добавяте нови блокове и да избирате от огромно разнообразие от опции – текстови полета, изображения, видеоклипове и заглавия, както и елементи за уебсайт като менюта, долен колонтитул, бутони, връзки, CRM полета и дори онлайн магазин. Не знам защо някой би искал да добави онлайн магазин към базата си знания, но предполагам, че е хубаво да имате възможността да го направите. Този редактор за база знания наистина е нещо различно и винаги можете да откриете това, от което се нуждаете във всякакви ситуации.

Bitrix24 - персонализация за базата ви знания

С разнообразието от опции обаче е точно толкова лесно да създадете лошо проектиран уебсайт без да сте имали такова намерение, особено ако нямате базови познания за потребителски интерфейс и потребителско изживяване. Затова малко планиране е задължително преди да започнете да създавате отделните страници за статиите си. Това може да се окаже проблем, особено за бизнеси с голям обем теми, които трябва да се покрият, защото освен това ще се наложи да решавате и как точно искате да изглежда базата знания и навигацията ѝ. Дори само опциите за текстови полета могат да се окажат плашещи сами по себе си за определени потребители.

Bitrix24 - Добавяне на блок в базата ви знания

След като откриете подходящо текстово поле за дизайна си, можете да започнете да пишете. Има много опции с различно разположение и дизайн, затова горещо препоръчвам първо да планирате страницата си. Bitrix24 предлага прости опции за форматиране на текста, които няма да ви разочароват. Можете да очаквате обичайния набор, точно като в текстов редактор – удебеляване, наклонен текст и подчертаване, възможности за подравняване на текста, хипервръзки, цветове на текста и фона и други.

Bitrix24 - Създаване на нова страница

Като цяло, редакторът за база знания на Bitrix24 е лесен за употреба, но трябва да си дадете малко време да му свикнете. Както вече споменях, не всеки потребител иска да се сблъска с цялостен редактор за сайтове. Ако имате нужда да изградите бързо проста база знания, препоръчвам да се ограничите само до няколко елемента и задължително да използвате шаблон като отправна точка. Това ще направи работата ви много по-лесна и бърза.

Цени

Разгледахме цените на Bitrix24 в отзив за друга функционалност, но нека отново ги прегледаме за всеки случай. Bitrix24 предлага четири ценови плана, всеки от които добавя допълнителни функции срещу по-висока цена. Всички планове включват база знания, но по-скъпите добавят няколко свързани функции. Получавате база знания за една компания в безплатния план.

Безплатен план

Планът е напълно безплатен и включва база знания за една компания, както и други функции като 5 GB пространство за съхранение, функции за съвместна работа, управление на задачи и проекти, устройство за съхранение, инструмент за изграждане на уебсайтове и други.

План Basic

Планът Basic струва $49 на месец за 5 потребители. Добавя към всички възможности на безплатния план опцията за база знания за три компании. Получавате също 24 GB пространство за съхранение, опции за онлайн магазин и CRM система и други.

План Standard

Планът Standard струва $99 на месец за 50 потребители. Можете да имате бази знания за 5 компании плюс база знания за проект и възможности за персонализиране на разрешенията за базата знания. Освен това добавя маркетингови функции и онлайн управление на документи.

План Professional

Това е най-скъпият план, който струва $199 на месец за 100 потребители. Можете да имате неограничен брой бази знания с всички налични функции за бази знания от предишния планове. Получавате цялостен набор от функции с автоматизация, инструменти за управление на човешките ресурси и други.

Заключение

Функцията за база знания на Bitrix24 в общи линии е цялостен инструмент за изграждане на уебсайтове, който дава възможност на потребителя да персонализира база знания за всеки потребител. Въпреки че вероятно няма да намерите друга база знания с толкова широк набор от функции, определено бихте могли да намерите много, които са по-лесни за въвеждане в употреба и използване. Това, което един потребител ще сметне за страхотно, друг може да намери за ненужно и досадно. Ако търсите софтуер за база знания, който ви позволява цялостна персонализация и настройка на базата ви знания, сте го намерили. Ако искате нещо по-просто, лесно за употреба и въвеждане в експлоатация, потърсете нещо друго.

Често срещани проблеми и затруднения

Не мога да намеря базата знания в Bitrix24

Можете да намерите базата знания в менюто Company в левия панел на менюто. Кликнете върху него и след това изберете Knowledge Base в горното меню.

Не знам как да изградя база знания в Bitrix24

Базата знания на Bitrix24 работи като инструмент за изграждане на уебсайтове, подобно на услуги като Wix. Можете да създадете празна страница или да работите с шаблон. Всеки елемент на страницата може да се персонализира или изтрие по всяко време. Можете да добавяте нови елементи с натискането на бутона Add Block. Процесът може да е малко плашещ в началото, но с малко търпение и практика (и с помощта на включените ръководства, видими с бутона с въпросителен знак), със сигурност ще успеете да създадете впечатляваща база знания.

Product reviews

Искате да научите повече за базата знания на Froged? Разгледайте статията ни, за да разберете как работи и как се представи на тестовете ни.

Отзив за базата знания на Froged

Froged е база знания, която позволява на потребителите да пишат и организират статии. Създаването на нови документи е лесно и позволява добавянето на текст, изображения, видео, линкове и бутони. Редакторът е интуитивен, а добавките за форматиране на текста са достъпни чрез бутон. Елементите като видео и изображения имат настройки за подравняване и алтернативен текст. Froged осигурява опции за категоризиране на статиите и лесно навигационен интерфейс.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Показатели за клиентски портал

Според доклад клиентски портали са рядкост, като само 10% от запитванията се отговарят в рамките на първия час, 60% в първите 24 часа и 90% в първите 48 часа. Средното време за отговор е 6 часа, а за обработка на запитването - 2 до 3 дни. Въпреки бавните отговори, клиентските портали са с напреднал CSAT рейтинг (92%), NPS +45 и CES рейтинг 10. В допълнение, клиентите предпочитат софтуер за самообслужване, а цената на контакта е $5.

Прогнозни оценки за удовлетвореността са мярка за това дали тикетът е вероятно да получи положителен или отрицателен рейтинг на удовлетвореност.

Прогнозни оценки за удовлетвореността

LiveAgent е компания, която предлага софтуерни решения за клиентско обслужване, включително VoIP телефонни системи, софтуер за самообслужване и системи за управление на оплаквания. Компанията има партньорски програма и предоставя уебинари и тестове за скорост на писане. Има контакти за продажби на няколко места и предлага бюлетин с последните новини и намаления.

Искате да научите повече за базата знания на Apptivo? Разгледайте статията ни, за да разберете как работи и как се представи на тестовете ни.

Отзив за базата знания на Apptivo

Текстовият редактор е функционален и предлага възможности за филтриране и създаване на нова статия. Редакторът има стандартни опции за редакция и форматиране на текста, възможност за добавяне на изображения, но не и видеоклипове. Отсъствието на опция за оразмеряване на изображенията е проблем. Статиите не могат да се съхраняват в категории или папки.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо