20 най-добри VoIP системи и интеграции
Блог

20 най-добри VoIP системи и интеграции

Oliver Stasinszky

Oliver Stasinszky


Последни промени на February 28, 2022 в 1:39 pm

VoIP телефонните системи са компютъризирани телекомуникационни услуги, които дават възможност на потребителите да провеждат гласови обаждания през интернет вместо чрез обикновен телефон. Най-добрите VoIP телефонни системи могат лесно да се конфигурират и изпращат известия чрез текстово съобщение за пропуснати повиквания, съобщения в гласовата поща и рутиране на обаждания. Освен това доставчиците на VoIP услуги ви дават възможност да купите предварително блокове време на намалена цена, които могат да се използват във всички държави. С най-добрите VoIP телефонни системи не трябва да се притеснявате за цените на международните обаждания и спестявате пари с плана си за обаждания.

Какво е VoIP телефонна система?

VoIP софтуерът е телефонна услуга, която използва технология Voice over IP (Глас по IP) за предаване на обаждания. Той изпраща аналогови сигнали онлайн към дигитални системи вместо да минава през стадиционни телефонни линии. Компаниите могат да използват VoIP услуги с домашни телефони или с комерсиални VoIP системи като Vonage или Dialpad. Тези системи ви позволяват да предавате изображения, видео и звук онлайн.

Налични са няколко вида телефонни услуги, например:

 • Традиционните VoIP системи имат функционалности като задържане на обаждания и чакащи обаждания.
 • VoIP телефонна система, базирана на облак, с повече функции и налична на всяко устройство с достъп до интернет.
 • VoIP телефонна система на собствен хостинг с хардуер на място.

VoIP телефонни системи на собствен хостинг – Системите на собствен хостинг спестяват пари от цената за инсталиране. Когато правите обаждания от системи на собствен хостинг, обажданията се насочват чрез интернет – изисквайки интернет връзка, за да правите и получавате обаждания. Освен това, изходящите обаждания струват по-малко на минута, защото вие хоствате VoIP системата. Поради тези причини, системите на собствен хостинг могат да се изполват за стартиращи контактни центрове, които искат да започнат работа с минимални начални разходи.

VoIP система на място – Ситемите на място включват използването на VoIP телефони и оборудване на мястото на бизнеса ви. Това оборудване е свързано директно към рутери, инсталирани от телефонната компания. Този тип VoIP може да се нарича още PBX, или Private Branch Exchange (вътрешнофирмена телефонна централа). Бизнес, който може да си позволи началните разходи за собствена телефонна централа, е пример за компания, която може да се възползва от VoIP система на място.

Традиционни VoIP телефонни системи – VoIP телефоните комуникират чрез VoIP протокол и софтуер, инсталиран на сървър. При хостнатите VoIP системи, VoIP сървърите се намират в отдалетени центрове за данни или отделна сграда с високоскоростна интернет връзка. Бизнесите, търсещи по-икономично решение с повече възможности за растеж от трационната централа на място, могат да използват тази система.

Как работи VoIP телефонната система?

Обажданията, направени чрез VoIP системи предават дигиталния ви глас под формата на пакети с данни чрез интернет протокол (IP) мрежи. Тези системи позволяват телефонните обаждания да се правят навсякъде и предават данните под формата на пакети вместо традиционните телефонни мрежи с телефонни линии.

Като комбинирате VoIP системите с бърза широколентова връзка, спестявате пари чрез използването на един доставчик и за двете функции. Освен това, тези телефонни системи дигитализират гласа ви, което използва много по-малко данни от аналоговите методи за предаване на данни като кабелните интернет услуги – и по този начин спестяват пари от наем на телефонни линии или допълнителни такси за обаждания.

Като комбинирате VoIP системите с бърза широколентова връзка, спестявате пари чрез използването на един доставчик и за двете функции. Освен това, тези телефонни системи дигитализират гласа ви, което използва много по-малко данни от аналоговите методи за предаване на данни като кабелните интернет услуги – и по този начин спестяват пари от наем на телефонни линии или допълнителни такси за обаждания.

Какви са причините за използване на VoIP телефонна система?

VoIP телефонната система разполага с функции като разширени функции за телефония и пренасочване на гласови обаждания. Традиционният телефон се използва за директна комуникация на информация. VoIP технологията има функции за обаждания и услуги, които могат да подобрят бизнеса ви. Някои функции включват:

 • Caller ID – Ако е настроено при VoIP доставчика ви, устройството ви показва името и номера на обаждащия се.
 • Чакащи обаждания – Ако провеждате разговор по VoIP телефон и дойде друго обаждане, можете бързо да го вдигнете или отхвърлите.
 • Прехвърляне – Тази функция за управление дава възможност на сътрудниците да пренасочват обаждания до други номера и да подобрят ефективността.
 • Управление на гласова поща – Повечето VoIP доставчици предлагат безплатна услуга за запис на обажданията, която проследява съобщенията ви и ви спестява пари.
 • Конферентни разговори – Различните VoIP системи могат да използват конферетни разговори когато говорите с хора в САЩ или Канада за лесна комуникация.
 • По-ниски разходи – Централизираното разпределяне на обаждания до различни места чрез използването на VoIP система означава по-ниски цени на обажданията от традизицонните телефонни системи.
 • Неограничен достъп – Сътрудниците могат да използват един и същ телефонен номер без значение от физическото си местонахождение.
Свържете VoIP доставчика си с хелп деск софтуер - LiveAgent

VoIP телефонните системи по-добри ли са от стационарен телефон?

VoIP осигурява гласови обаждания чрез интернет на всеки, който разполага с интернет връзка. Като цяло много хора смятат, че тези услуги са по-добър вариант от стационарните телефони.

Качеството на VoIP услугата варира много според скоростта на връзката и други фактори. Качеството на системата често е по-добро от това на традиционните стационарни телефони ако имате достатъчно бърза интернет връзка. Качеството на гласа обаче може да е по-лошо от стационарен телефон ако връзката е бавна. Освен това, при тези дигитални системи няма значение дали много хора ги използват едновременно; традиционните телефонни линии имат допълнителни изисквания, за да го постигнат.

VoIP услугите за бизнеса са по-гъвкави от стационарните телефони, защото можете да ги използвате на всякакви устройства, така че не се налага да търсите съвместими устройства когато заменяте компютрите или купувате нови машини.

Find the right VoIP

Are you still looking for the solution that will fit your needs? LiveAgent offers plenty of useful features for a reasonable price. Curious about all the opportunities?

Как да изберете най-добрата VoIP телефонна система

Изборът на правилната VoIP телефонна система може да е сложно. Има много фактори за избора; не е добра идея да вземате прибързано решение. Вижте какво трябва да имате предвид, за да изберете правилната VoIP телефонна система за бизнеса си.

Ангажименти

За да изберете VoIP телефонна система, трябва да се запознаете с ангажиментите към софтуера, включително платежните планове, изискванията за софтуер и хардуер, канали и гейтуеи. Не се препоръчва да се ангажирате с VoIP система преди да сте сигурни, че отговаря на дейността на бизнеса ви.

Цена

Бизнесите трябва да имат предвид ценовите модели когато избират VoIP телефонна система. Цените са различни според VoIP софтуера, който изберете. Например, за да получите оферта от Vonage, трябва да се свържете с тях и може да ви таксуват за всяка минута в обаждане.

Обслужване

Когато избирате VoIP решение, е добре да се уверите, че екипът ви лесно прави и приема телефонни обаждания. Изберете VoIP доставчик с денонощно обслужване, особено ако имате голям или отдалечен екип в множество часови зони.

Възможност за увеличаване/намаляване на обема

Можете да управлявате VoIP екип за поддръжка с всякакъв размер и навсякъде по света. Без значение какъв е настоящият размер на бизнеса ви, е добре да изберете софтуер, който да покрива както текущите, така и бъдещите нужди на бизнеса ви. Трябва да изберете VoIP телефонна система, която ви дава възможност бързо да преминете на по-висок или по-нисък план и оборудване според нуждите на компанията си.

Възможности за съвместна работа

Изборът на телефонан система, която дава възможност на екипа ви да работи съвместно, може да е от голяма полза за комуникацията му. Без значение дали е VoIP доставчик или чат с клиенти. Чрез използването на многоканален софтуер, можете да разширите съвместната работа с клиенти и вътре в екипа, използвайки VoIP телефонната си ситема.

Интернет обаждания в софтуера за телефонна централа на LiveAgent

Ограничения на софтуера

За да изберете VoIP телефонна система, която отговаря на нуждите на бизнеса ви, трябва да знаете какви са ограниченията на софтуера. Обмислете какъв е текущия размер на персонала и какви функции ще послещнат нуждите на клиентите ви. Може да става въпрос за канали за контакт, изходящии или входящи обаждания. Гарантирайте си, че VoIP системата ви не органичава начина на работа на бизнеса ви.

Предимства от използването на VoIP телефонна система

Интеграцията на VoIP телефонни системи може да промени из основи много аспекти на индустрията. VoIP телефонните системи позволяват по-голяма мобилност от традиционните телефонни линии. Вместо да бъдат ограничени от стационарни телефони, собствениците на бизнеси могат да използват телефонната си централа навсякъде. Чрез въвеждането на тези системи, ефективността на организацията достига рекордни стойности, тъй като общите разходи падат.

VoIP телефоните за бизнеса имат повече допълнителни функции в сравнение с традиционните доставчици на телефонни услуги за бизнеси. Преминаването от стандартен стационарен телефон към VoIP телефонна система има много предимства за бизнеси с всякакъв размер чрез:

 • Елиминиране на скъпите междуградски или международни обаждания.
 • Конферентни обаждания, автоматично разпределяне на обаждания и автоматични отговори.
 • Пренасочване на обаждания, caller ID и виртуален телефонен номер.
 • VoIP системите използват виртуална PBX пратформа, позволяваща на потребителите за създадат вътрешен номер за всеки отдел.
Данни за VoIP

Кои индустрии имат най-голяма полза от VoIP телефонните системи?

VoIP софтуерът е от ползва както за малкия бизнес, така и големите корпорации, с функции, които отговарят на нуждите на компании от различни отрасли.

 • Малките бизнеси в индустрии като хотелиерството могат да извлекат полза, тъй като VoIP софтуера за телефон улеснява независимата техническа поддръжка.
 • Средните бизнеси от отрасли като недвижимите имоти например могат да разширят обхвата си чрез VoIP система, за да обработят големия си обем обаждания.
 • Големите бизнеси с множество взаимодействия с клиенти като електронните магазини вероятно ще намерят VoIP системите за полезни както за потребителите вътре в организацията, така и за обаждания към клиенти.

Какви са недостатъците на VoIP телефонните системи?

VoIP телефонна система е надежден и достъпен начин бизнесите да си осигурят телефонни линии. Те имат обаче и някои недостатъци, например:

 • Забавяния
 • Изискват надеждна интернет услуга
 • Скъпа първоначална инсталация
 • Нарушения на сигнала заради нискокачествени микрофони или високоговорители.

Забавянията се причиняват от няколко неща, например разстоянието между източника и сървъра на местоназначението. Колкото по-далеч са клиентите ви, толкова по-голяма е вероятността да има забавяне по време на разговора. Цената на първоначалната инсталация на VoIP системата е прекалено висока за някои компании, които вероятно няма да желаят да преминат към такава, за да не се налага да платят голяма сума пари предварително. И последно, лошото качество на звука от нискокачествени микрофони и високоговорители е познат причинител на проблеми.

Какви са изискванията за инсталирането на VoIP телефонна система?

Мрежата трябва да има гигабитови ethernet връзки в инфраструктурата си, за да обмислите свързване. Ако потребителите искат да използват мобилните си данни на мобилни устройства като таблети и смартфони, ще имат нужда от WAN или 3G/4G USB модеми. Модемът и LAN връзката могат да са чрез кабел или wifi. Препоръчва се минимална скорост от 2 Mbps за качване и 5 Mbps за сваляне на данни за добро предаване на звука по интернет.

Броят ядра на процесора може да повлияе върху възможния брой едновременни обаждания в една система. Например, ако има 100 едновременни VoIP канала и всяки изисква 6 Mbps от връзката, процесорът има нужда от поне шест ядра, за да се справи с това количество данни. Ако процесорът не е достатъчно бърз, ще се забави с обработката на данните и ще причини забавяне или изгубване на пакети с данни.

Използване на мрежа с голям капацитет може да намали проблемите със забавяния на звука, което не винаги е възможно според размера на бизнеса. Закъсненията няма да са проблем ако бизнесът ви няма нужда от предаване на живо на аудио и видео. Въвеждането на политики за качеството на услугата е силно препоръчително ако очаквате голям обем гласови обаждания. Това гарантира, че обажданията не са прекъснати от задачи, които не са чувствителни към забавянията, като например споделянето на файлове.

Инфографика за подобряване на маркетинговата стратегия чрез VoIP система

Колко струва VoIP телефонна система?

Средната цена на VoIP телефонните системи започва от около $100 и може да достигне до над $25 000 за по-големи системи. Няколко неща определят цената на услугата, например:

 • Качеството и количеството на телефоните, които използвате
 • Колко телефонни линии трябва да поддържа системата
 • Колко входящи и изходящи обаждания правите
 • От какво оборудване имате нужда, за да надградите

В зависимост от включените възможности за международни обаждания, цената на международни обаждания обикновено е на потребител и варира между $20 и $50 на месец или повече. Ако добавите международни текстови съобщения, може да очаквате да плащате около $80 на месец за международни обаждания. Различните дофтуери предлагат и допълнителни възможности, като неограничени обаждания и възможност за конкретентни разговори, които компаниите трябва да вземат предвид преди да изберат VoIP система.

Stand out from your competitors with the right VoIP software

Топ 20 VoIP телефонни системи и интеграции

За да дадете възможност на малкия, средния или големия си бизнес да обработва умело дигиталните си обаждания, сме направили списък с 20 най-добри VoIP телефонни системи и интеграции, налични през 2022. Имате нужда от система, която да посреща VoIP нуждите на бизнеса ви с различни функции, предимства, недостатъци и варианти за цени.

1. LiveAgent

Хелпдеск страница на LiveAgent

LiveAgent е многоканален хелп деск софтуер, който ви дава възможност да следите цялата комуникация с клиентите си на едно място. Универсланата входяща кутия на LiveAgent ви позволява да виждате и отговаряте на запитвания. Подобна на имейла ви, но по-умна, тя ще ви показва всички имейли, чатове, обаждания, запитвания във Facebook и Twitter, публикации във форума и предложения. Освен това, има множество гъвкави VoIP опции за връзка с телефонен номер.

LiveAgent може да е от ползва на всеки бизнес, който иска да предостави отлично клиентско обслужване, използвайки VoIP системи. Електронни магазини, от стартъпи до големи корпорации, ще се възползват от разнообразните VoIP фукции и функции за клиентско обслужваме, които LiveAgent предлага.

Ключови функционалности

LiveAgent се отличава от другите системи с това, че се интегрира лесно с над 60 VoIP достачици.

Функциите включват:

 • Архивиране и съхранение
 • Действия при определени събития
 • Запис по избор
 • Комуникация с СМС, имейл, телефон и видео
 • HD гласови разговори чрез кодек opus
 • Управление на телефонна централа

Предимства

 • Лайв чат и хелп деск решение в едно приложение
 • Персонални етикети и тагове за приоритизиране на работния процес
 • Автоматизираната система за запитвания улеснява проследяването на взаимодействията

Недостатъци

 • Някои от имейлите, попадащи в спам папката, не са спам
 • Липсва проследяване на отворени имейли
 • Няма интеграция с WhatsApp

Цена

LiveAgent предлага безплатна версия с органичена функционалност, както и 14-дневен безплатен тестов период. Различни ценови планове, от които да избирате, включително $15, $29 и $49 на месец с различни функции. Не се изисква кредитна карта за безплатния тест период на LiveAgent.

2. Intermedia Unite

Intermedia Unite VoIP

Intermedia Unite предлага на потребителите надежден начин да се свързат с бизнес и личните си контакти чрез VoIP. Intermedia Unite предлага планове, които отговарят на конкретните нужди на бизнеса за една единствена телефонна линия или пък 20.

Intermedia Unite специализира в предлагането на VoIP функции за много малки или микро бизнеси с най-много 5 служители.

Ключови функционалности

Intermedia Unite се отличава от другите системи с вградените възможности за видео конферентна връзка, споделяне на екран и на файлове.

Функциите включват:

 • Интерактивна система за гласови отговори и разпознаване на глас
 • Съвместна работа между много потребители
 • Споделяне на файлове
 • Аудио и видео конферентни връзки
 • Мобилен достъп

Предимства

 • Полезна техническа поддръжка
 • Лесно добавяне на нови служители в системата
 • Забележителна поддръжка на физическите телефони и клиентско обслужванв

Недостатъци

 • Въвеждането на системата в експлоатация може да е трудно
 • Не виждате дали скорошните обаждания са входящи или изходящи
 • Понякога екипът за обслужване отговаря бавно

Цена

Intermedia Unite предлага варианти за $27,99 и $32,99 на потребител на месец, като всяко ниво предлага различни функции.

3. RingCentral MVP

Доставчик RingCentral MVP

RingCentral обслужва клиенти по целия свят с телефонни системи, базирани на облак. Услугите дават възможност на потребителите да създават персонализирани планове и да правят обаждания навсякъде, където има интернет връзка, гарантирайки достъпна комуникация дори когато компаниите са в движение.

Всякакъв размер и тип бизнеси използват RingCentral. RingCentral ви дава възможност да имате местни, безплатни или персонализирани телефонни номера с неограничен брой вътрешни линии, на които можете да отговаряте през входящата кутия на имейла си.

Ключови функционалности

RingCentral се отличава от другите телефонни системи заради неограничените вътрешни линии, които могат да се достъпват отвсякъде.

Функциите включват:

 • Запис на разговорите
 • Автоматично гласово меню
 • Аудио и видео конферентни връзки
 • Отчети и анализ
 • Транскрипция на гласова поща
 • Управление на телемаркетинг

Предимства

 • Бърз и надежден
 • Лесно прехвърляне на обажданията в приложението
 • Лесна настройка

Недостатъци

 • Време за свикване
 • Ограничено клиентско обслужване
 • Ограничени възможности за увеличаване на обема

Цена

RingCentral MVP предлага безплатен тест период и безплатен софтуер, Можете да се свържете с тях директно за персонална оферта.

Търсите ли си софтуер за клиентско обслужване, което се интегрира с RingCentral? Не търсете повече, LiveAgent предлага безплатна интеграция с RingCentral.

4. Dialpad

Dialpad е телефонна система, базирана на облак, която ви дава възможност да получавате и правите обаждания от настолния или мобилния си телефон.

Dialpad се препоръчва за бизнеси, търсещи софтуер, базиран на облак, за да използва VoIP услуги навсякъде.

Ключови функционалности

Dialpad се различава от другите софтуери с това, че дава възможност на всякакъв размер бизнеси да използват VoIP системи от разстояние.

Функциите включват:

 • Транскрипция на гласова поща
 • Разпределяне на клиенти
 • Преносимост на телефонни номера
 • Изходяща телефонна централа
 • Входяща телефонна централа
 • Управление на качеството на работата
 • Отчети и анализ

Предимства

 • Проследяване на показатели за ефективност
 • Лесно стартиране на работата със системата
 • Функции, лесни за актуализиране

Недостатъци

 • Множество допълнителни такси
 • Забавени известия на мобилни устройства
 • Минимален контрол на групите

Цена

Dialpad има 14-дневен безплатен тест период и три плана, които започват от $15, но трябва да се свържете с тях директно за оферта.

5. 8×8 X Series

VoIP доставчик 8x8 X series

VoIP телефоните 8×8 X Series са създадени, за да направят комуникацията на бизнеса ви по-ефективна и лесна за управление. Получавате X Series с готова конфигурация и разширени фукнции за интуитивно клиентско изживяване.

Интегрираните възможности за работа в мрежата на 8×8 X Series, в комбинация с голямото разнообразия от приложения в облака, гарантират, че ИТ мениджърите могат да осигурят на потребителите достъп до системите навсякъде и по всяко време.

Ключови функционалности

8×8 се отличава от станалите софтуери на пазара с безпроблемната си интеграция с бизнеса.

Функциите включват:

 • Управление на контактите
 • Разпознаване на присъствие
 • Съвместна работа между много потребители
 • Управление на телемаркетинг
 • Обединена комуникация
 • Виртуална телефонна централа

Предимства

 • Директен достъп до телефони
 • Запис на обаждания за контрол на качеството
 • Решение с всичко в едно

Недостатъци

 • Могат да се появят бъгове
 • Звъни едновременно на телефона и компютъра
 • Ограничени възможности за факс

Цена

Цените на 8×8 X series започват от $10 на потребител на месец, но можете да се свържете директно с тях за оферта. Няма безплатен софтуер или безплатен тест период.

6. Microsoft 365 Business Voice

Уебсайтът на Microsoft 365 Business Voice

Microsoft 365 Business Voice combines комбинира разширени офис приложения с мощни инструменти като Skype for Business и Outlook с цел безпроблемна комуникация.

Microsoft 365 Business Voice е VoIP телефонна система, таргетираща собственици на малки бизнеси и предприемачи, която предлага лесна интеграция с Microsoft Dynamics.

Ключови функционалности

Microsoft 365 Business Voice се отличава от останалите системи с множеството офис приложения.

Функциите включват:

 • Брейнсторминг
 • Управление на документи
 • Видео конферентни връзки
 • Отчети и анализ
 • Създаване на документи
 • Съвместна работа между много потребители

Предимства

 • Лесна за дистанционна работа
 • Поддържа множество устройства
 • Множество инструменти за съвместна работа

Недостатъци

 • Затворените запитвания могат да се отварят наново
 • Някои функции са объркващи
 • Сложни функции

Цена

Има планове за $5, $10 и $15 на потребител на месец. Цената става по-ниска ако поемете едногодишен ангажимент. Има безплатен тест период, но не и безплатна версия на софтуера.

7. Vonage Business

Доставчик Vonage VoIP

Vonage Business е телефонна услуга от бизнес клас, която дава възможност на потребителите да правят и получават телефонни обаждания чрез интернет.

Vonage Business е идеален за малки и средни предриятия, както и за колеми корпорации, които се нуждаят от софтуерно решение за видео конферектни връзки с различни инструменти.

Ключови функционалности

Vonage Business се отличава с възможностите си за блокиране на сървърни съобщения.

Функциите включват:

 • Предаване на живо на презентации
 • Чат в реално време
 • Отчети и анализ
 • Управление на телефонна централа
 • Интерактивна система за гласови отговори и разпознаване на глас

Предимства

 • Полезно клиентско обслужване
 • Лесна първоначална настройка и употреба
 • Надеждна връзка

Недостатъци

 • Трудна преносимост на номера от други доставчици
 • Органичени интеграции с приложения от трети страни
 • Таблото не е много интуитивно за употреба

Цена

Има варианти за $14,99 и $39,99 на потребител на месец с допълнителни $0,03 на минута за изходящи обаждания, безплатен софтуер и безплатен тест период.

Търсите ли си софтуер за клиентско обслужване, което се интегрира с Vonage? Не търсете повече, LiveAgent предлага безплатна интеграция с Vonage.

8. Freshdesk Contact Center

Начална страница на Freshdesk

Freshdesk превръща служителите ви в посланици на клиентите чрез интеграции със социални медии – Facebook, Twitter, Gmail, LinkedIn и други.

Freshdesk contact center управлява и улеснява телефонните разговори за НПО и финансовия сектор.

Ключови функционалности

Freshdesk contact center се отличава с възможностите си да управлява и улеснява работата в средни и големи предприятия.

Функциите включват:

 • Виртуална телефонна централа
 • Отчети и анализ
 • Наблюдение на автивността на служителите
 • Инструменти за съвместна работа
 • Контактен център за входящи и изходящи обаждания
 • Транскрипция на гласова поща

Предимства

 • Анализира седмичния обем обаждания
 • Наблюдение и проследяване на клиентски проблеми
 • Лесна настройка

Недостатъци

 • Всяко запитване се пренасочва към човека за контакт
 • Бавни отговори на запитвания
 • Потокът от обаждания не се настройва лесно

Цена

Няма безплатна версия, само опциите $15 и $39 на потребител на месец. Има също безплатен тестов период на системата

9. MiCloud Connect

Уебсайт на доставчика MiCloud Connect

Целта на MiCloud Connect е да осигури една платформа за управление на запитвания за обслужване, VoIP услуги и лайв чатове. MiCloud Connect освен това предлага интеграция с телефон.

MiCloud Connect е създаден за бизнеси с всякакви размери. Това е платформа за комуникация, която помага на екипите да комуникират чрез обаждания, групови чатове, конферентни разговори и други.

Ключови функционалности

MiCloud Connect се отличава с безпроблемната възможност за вътрешна комуникация между екипите и входящите обаждания.

Функциите включват:

 • Автоматично набиране тип Predictive dialer
 • Управление на телефонна централа
 • Интеграция на компютърна телефония
 • Видео конферентни връзки
 • Управление на опашките

Предимства

 • Добро решение за нерентабилни клиенти
 • Лесни за конфигурация телефонни линии
 • Гласова поща и имейл

Недостатъци

 • Ненадеждна връзка
 • Ограничено клиентско обслужване
 • Не можете да слушате съобщения от гласовата поща на слушалки

Цена

MiCloud Connect не предлага безплатна версия на софтуера. Свържете се директно с тях за оферта.

10. Ooma Office

Уебсайт на доставчик Ooma Office

Ooma Office е телефонна система, базирана на облак, която обединява градски, междуградски и международни обаждания.

Ooma Office се препоръчва за хоум офис и по-малки бизнеси, защото виртуалният им асистент може да ви помага с ежедневните задачи.

Ключови функционалности

Ooma Office се препоръчва за хоум офис и по-малки бизнеси, защото виртуалният им асистент може да ви помага с ежедневните задачи.

Функциите включват:

 • Обединена комуникация
 • Управление на телефонна централа
 • SIP канали и PBX
 • Автоматично меню за разпределяне на обажданията
 • Транскрипция на гласова поща

Предимства

 • Виртуална рецепция
 • Лесна настройка
 • Лесно скриване на телефонен номер

Недостатъци

 • Функциите може да са сложни
 • Ограничени материали за обучение
 • Няма музика по време на задържане на обаждане

Цена

Ooma office струва $19,99 на месец и включва безплатен номер. Предлагат безплатен тестов период, но не и безплатна версия. Свържете се директно с тях за конкретна оферта.

11. Line2

Уебсайт на доставчик Line2

Line2 е VoIP телефонна услуга, която дава възможност на потребителите да се обаждат и изпращат текстови съобщения от мобилните си телефони без да използват минути от телефонния си план.

Line2 е VoIP телефонна услуга, която дава възможност на потребителите на се обаждат и да изпращат текстови съобщения без да използват минути от телефонния си план, което го прави перфектно решение за тези, които използват основно мобилни устройства.

Ключови функционалности

Line2 може да се инсталира във всяка интернет връзка и да се използва от всяко устройство, навсякъде по света.

Функциите включват:

 • Витруални вътрешни линии
 • Разпределяне на обажданията на групи потребители
 • Онлайн предаване на глас
 • Съвместна работа между много потребители
 • Аудио и видео конферентни връзки
 • Мобилен достъп

Предимства

 • Функция за автоматично меню за разпределяне на обажданията
 • Международни разговори
 • Добро качество на обажданията

Недостатъци

 • Няма конферентни разговори или резервни линии
 • Няма възможност за търсене
 • Разговорите понякога пропадат или не са с добро качество

Цена

Line2 има месечни планове по $14,99, $19,99 и 24,99 на потребител. Можете да получите два месеца безплатно с годишен план.

12. Nextiva

Уебсайт на Nextiva

Чрез VoIP технологията на Nextiva потребителите могат да правят и получават телефонни обаждания, използвайки интернет връзка вместо стандартна телефонна линия.

Повечето потребители на Nextiva са малки и средни компании, включително местни бизнеси с между 1 и 10 потребители на място. Nextiva обслужва повече от 30 държави на шест континента.

Ключови функционалности

Nextiva е уникален с това, че набляга на VoIP услуги за iOS и Android устройства

Функциите включват:

 • Чат в реално време
 • Мобилен достъп
 • Интергации на приложения от трети страни
 • Наблюдение на оплаквания
 • Аудио и видео обаждания между две страни

Предимства

 • Надеждни и качествени телефонни връзки
 • Бърви VoIP връзки
 • Решение с всичко в едно

Недостатъци

 • Трудно начало на използване на услугата
 • Софтуерът понякога дава бъгове
 • Изисква подробно обучение

Цена

Nextiva Предлага варианти за $18,95, $22,95 и $57,95. Има безплатен тестов период на VoIP системата им.

13. GoToConnect

Уебсайт на доставчик GoTo Connect

С GoToConnect, IP-PBX и SIP, сървърите могат да правят обаждане към всеи друг хост или потребител по света, използвайки VoIP услугите им.

GoToConnect е телефонна система за малките и средни бизнеси и работи добре с компании с множество локации с по до 100 човека на локация.

Ключови функционалности

GoToConnect се различава от останалите доставчици заради “върховните” си услуги за виртуален PBX.

Функциите включват:

 • Проследяване на часови зони
 • Дистанционен достъп и контрол
 • Диспечер на задачите
 • Входяща телефонна централа
 • Изходяща телефонна централа

Предимства

 • Може да се използва със или без стационарни телефони
 • Добро качество на обажданията
 • Възможност за споделяне на екран

Недостатъци

 • Онлайн порталът може да е объркващ
 • Системата може да даде бъг при вписване
 • Продължителен процес по онбодринг

Цена

GoToConnect предлага базова, стандартна и премиум версия, но трябва да се свържете с тях за оферта.

14. Grasshopper

Уебсайт на VoIP доставчик Grasshopper

Grasshopper предлага телефонен номер и софтуер, който ви дава възможност да правите и получавате обаждания от компютър или мобилно устройство.

Grasshopper се препоръчва за малки самостоятелни бизнеси, които искат да използват VoIP през компютър или мобилно устройство.

Ключови функционалности

Grasshopper няма месечни такси за използване на системата, за разлика от други доставчици.

Функциите включват:

 • Витруални вътрешни линии
 • Отчети и анализ
 • Мобилни потребители
 • Автоматично меню за разпределяне на обажданията
 • Управление на факсове

Цена

Grasshopper предлага варианти за $26, $44 и $80, както и безплатнатен тестов период.

15. ChaseData CCaaS

Уебсайт на VoIP доставчик ChaseData CCaaS

ChaseData предлага CCaaS телефонна система (Contact Center as a Service – услуга контактен център), базирана на облак, която дава на бизнеса ви унифицирани услуги.

ChaseData CCaaS предлага осем уникални телефонни плана, които отговарят на нуждите на всяка организация, особено за стартъпи.

Ключови функционалности

ChaseData CCaaS предлага хостната услуга за интерактивна система за гласови отговори, която може да се стартира чрез СМС съобщения и това ги отличава от останалите системи.

Функциите включват:

 • Управление на телемаркетинг
 • Входяща телефонна централа
 • Изходяща телефонна централа
 • Съответствие на FCC
 • Интеграция на компютърна телефония

Предимства

 • Отчети и автоматизация
 • Бърза и подредена
 • Добре направен инструмент за набиране

Недостатъци

 • Ограничено обучение
 • Не поддържа iOS
 • Настройката отнема време

Цена

Предлага се безплатна тестова версия, както и планове за $89, $139 и $169 на потребител на месец.

16. Cloudtalk

Уебсайт на доставчикCloudtalk VoIP

VoIP телефонната система Cloudtalk е телефонна/PBX услуга, базирана на облак с възможност за поддръжка на 500 служители.

Използването на IP-PBX се препоръчва за всички потребители, които настройват канали и апаратура за конферентни обаждания. Cloudtalk улеснява работата на тези канали.

Ключови функционалности

Cloudtalk продава хостната PBX платформа за конферентни разговори в мобилно приложение, което може да свърже потребителите с множество стаи за конференция, за разлика от други доставчици.

Функциите включват:

 • Запис по избор
 • Входяща телефонна централа
 • Изходяща телефонна централа
 • Мобилен достъп
 • Отчети и анализ

Предимства

 • Качествени връзки през мобилни устройства
 • Лесна адаптация на системата
 • IVR системата работи добре на уебсайт

Недостатъци

 • Няма много възможности за персонализация на функциите
 • Ограничена автоматизация
 • Приложение с малко функции и с бъгове

Цена

Cloudtalk предлага безплатен тестов период и планове по $20, $30 и $40. Можете да се свържете директно с тях за оферта за други услуги.

Търсите ли си софтуер за клиентско обслужване, което се интегрира с Cloudtalk? Не търсете повече, LiveAgent предлага безплатна интеграция с Cloudtalk.

17. Voip.ms

Уебсайт на доставчик VoIP.ms

VoIP.ms е безплатна VoIP услуга, която ви дава възможност да се обаждате на други хора по света безплатно или на много ниски цени.

VoIP.ms може да предложи основни възможности за обаждания за нуждите на малкия ви бизнес с доста ограничените си функции.

Функциите включват:

 • Разпределяне на обажданията на групи потребители
 • Видео конферентни връзки
 • Автоматично набиране
 • Гласова поща
 • Отчети и анализ

Предимства

 • Добро качество на звука
 • Поддържа софтфони
 • Таксуване на минута

Недостатъци

 • Обажданията се разпадат или губят
 • Някои функции са трудни за употреба
 • Няма услуга факс

Цена

VoIP.ms предлага различни цени за обаждания към САЩ, Канада и други страни. Предлаганите цени са $0,01 на минута или по-малко.

18. Bandwidth

Уебсайт на VoIP доставчик Bandwidth

VoIP телефонната система Bandwidth е достъпен вариант за бизнеса, който може лесно да се впише във всеки бюджет.

API-я на Bandwidth улеснява вграждането на обаждания, съобщения и достъп до спешни номера в софтуер и приложения.

Ключови функционалности

Виртуалната телефонна система VoIP.ms се отличава с употребата на API за вграждане на услугите си в други софтуери.

Функциите включват:

 • Чат и съобщения
 • API дизайн
 • SIP канали
 • Транскрипция на гласова поща
 • Интерактивна система за гласови отговори и разпознаване на глас

Предимства

 • Опростена преносимост на номера
 • Лесни за намиране телефонни номера
 • По-ниски цени

Недостатъци

 • Липсващи функции
 • Таблото може да е сложно за употреба
 • Понякога липсва отговор при критични проблеми

Цена

Bandwidth предлага API за гласови обаждания и API за съобщения на цени на минута и на 100 символа. Има безплатна версия и безплатен тестов период.

19. Ringover

Уебсайт на VoIP доставчик Ringover

VoIP телефонната система Ringover е създадена, за да даде възможност на бизнесите и потребителите да се възползват от последните интернет технологии без да похарчат цяло състояние за оборудване.

Ringover управлява мрежата си чрез над 20 точки на присъствие в цяла Европа за по-добро качество на връзките.

Ключови функционалности

Ringover дава възможност VoIP телефоните да се прехвърлят към компютър или други устройства при технически затруднения, което го отличава от другите доставчици.

Функциите включват:

 • Видео чат
 • Превръщане на текст в говор
 • Запис на разговорите
 • Гласова поща
 • Видео конферентни връзки
 • Дистанционно обслужване

Предимства

 • Може да се използва навсякъде
 • Безплатни обаждания във Великобритания и в чужбина
 • 100% уеб базирана

Недостатъци

 • Забавяния в разговорите
 • Връзката не е достатъчно чиста при лоша Wi-Fi връзка
 • Методите за плащане могат да бъдат сложни

20. Skype for Business

Уебсайт на Skype for Business

Skype for Business предоставя възможност за видео конферентни обаждания и обмяна на съобщения, които осигуряват висококачествена телефонна услуга.

Skype for Business от Microsoft може да се инсталира в центрове за данни на място, в център за данни, хостнат на облак, или комбинация от двете.

Ключови функционалности

Skype for Business е различен от другите доставчици, защото предлага skype обаждания през телефоните ви.

Функциите включват:

 • Видео разговори
 • MMS (текстови съобщения с мултимедия)
 • Споделяне на екран
 • Лични разговори
 • Аудио обаждания
 • Запис на разговорите

Предимства

 • Чат функционалност
 • Създаване на групи
 • Аудио и видео функции

Недостатъци

 • Проблеми с качеството на обажданията
 • Проблеми с интеграцията на конферентни стаи
 • Няма клиентско обслужване

Haven't found the right solution yet?

LiveAgent may offer the best features for you too, so why not try it now?

Демо версия на VoIP телефонна система

Чрез демо версиите можете да пробвате VoIP системи и системи за телефонни централи без задължения или санкции ако решите, че услугата не е подходяща за нуждите ви. Повечето компании предлагат демо версиите си безплатно. Така че потенциалните клиенти могат да пробват продукта им без да подписват договор или да плащат такси. Демо версиите също така улесняват клиентите при сравняването на различни оферти. В зависимост от системата, демо версиите не винаги предлагат всички налични функции.

Предимства на тестовите версии на VoIP телефонните системи

Най-хубавото на безплатните версии е, че наистина са безплатни. Не се налага да плащате за услуги, които не използвате, и дори не плащате за системата преди да знаете дали тя покрива нуждите ви. По този начин можете да разберете коя работи най-добре за вас. Безплатната тестова версия може да се ползва за ограничено време или да е безплатна завинаги след като решите да изберете услугите на компанията сред всички, които сте пробвали.

Заключение

Вашата VoIP телефонна система е жизнено важна част от бизнеса ви. Помага ви в ежедневната комуникация с клиенти, служители и доставчици. Надяваме се, че сме ви дали идея за 20-те най-добри VoIP телефонни системи и интеграции. Има някои отлични инструменти, които ще помогнат да бизнеса ви да се разраства и процъфтява, като същевременно ви спестяват пари от VoIP. Трябва да обмислите множество фактори, като хардуер, софтуер, платежни планове и настоящи нужди на бизнеса ви, за да изберете подходящия за вас VoIP софтуер.

FAQ

What is a VoIP phone system?

A VoIP phone system is a telephone system that uses voice over internet protocol to make and receive calls. This allows cheaper long-distance rates because all calls are routed through the internet instead of being carried by traditional methods. Since many people have broadband connections to the internet these days, this service has become very common due to its low cost compared to standard landline phones.

How does a VoIP phone system work?

VoIP systems work by sending all spoken words into a microphone on a PC or laptop to a sound card with software attached. When a person speaks into their speakerphone or headset, their voice signal gets sent across the internet. With a mixture of other features, VoIP software can meet your business's phone needs.

What are the reasons for using a VoIP phone system?

There are many reasons to use a VoIP phone system. Whether it's for business or personal use. Companies can benefit from the flexibility, affordability, and overall savings that come along with using a VoIP phone system through: Easier collaboration; Reduced costs; Information security; Reduced hardware needs and Multi-channel communications.

How to choose the best VoIP phone system?

Choosing a VoIP phone system is based on the business's infrastructure, the number of employees, and how often they work is a smart move. Smaller companies may not want or need complex systems. In comparison, larger companies might wish to have more advanced features for their phone systems. For many businesses, less expensive plans will do all that's necessary. It's essential to choose a solution based on your company's needs rather than price alone.

What is the best VoIP phone system?

LiveAgent is one of the top help desk software with VoIP integrations available, according to Capterra and G2. It is straightforward to set up and doesn't require any on-site hardware or third-party connections.

The benefits of using a VoIP phone system?

VoIP phone systems allow for lower costs than traditional telephone services. You can reduce international rates by using an IP-based system instead of the geographically limited public switched telephone network. VoIP phone systems offer low-cost benefits and other cost-saving features such as auto-attendants, voicemail transcription services, call recording options, and conference calling.

What are the requirements for setting up a VoIP phone system?

Each VoIP phone needs a built-in IP address that is compatible with the network. Internet access is required for proper communication with other phones on the system. Call control needs to be handled by a server application that supports web services communication, including SIP.

How much does a VoIP phone system cost?

The cost of a VoIP phone system is generally anywhere from $50 to $200 for a SIP phone. Additional factors such as the number of phones and licensing will also determine the cost of your VoIP phone system.

Вече можете да свържете кол центъра на LiveAgent с VoIP.ms. Вижте повече информация и ползите от това партньорство.

VoIP.ms

LiveAgent е софтуер за клиентско обслужване, който предоставя различни функционалности, включително VoIP телефонни системи, система за управление на оплаквания и др. Компанията предлага партньорска програма за заинтересовани клиенти, както и блог и академия за едрени на софтуера. Безплатната демонстрация на LiveAgent е достъпна за клиентите.

VoipTiger е VoIP оператор за офиса, кол центъра, дома и т.н. Научете повече за интеграцията на VoipTiger с LiveAgent и ползите от това.

VoipTiger

PBX е частна обмяна на клонове, а VoipTiger е VoIP доставчик. Интеграцията между VoipTiger и LiveAgent позволява свързване на VoIP номера с кол центъра без допълнителни разходи. За интеграцията е необходимо да получите VoIP номер от VoipTiger и да попълните необходимата информация в LiveAgent.

Voyced е европейски VoIP доставчик с покритие в над 165 страни по цял свят. Научете повече за интеграцията на Voyced в LiveAgent.

Voyced

LiveAgent е софтуер за клиентско обслужване, който предоставя функции като VoIP телефонни системи, софтуер за самообслужване и система за управление на оплаквания. Той предлага демонстрации на цените, интеграции и алтернативи. LiveAgent има и поддръжка и портал за поддръжка.

Интеграцията на VoIP технологията IP Voice с телефонната централа на LiveAgent е лесна. Ако искате да разберете как, прочетете статията.

IP Voice

LiveAgent е софтуер за клиентско обслужване, който предлага различни функции и интеграции. Компанията има портал за поддръжка и партньорска програма за VoIP телефонни системи и други софтуерни решения. В сайта на LiveAgent има блог, терминологичен речник, уебинари и калкулатор на цени.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.