Клиентите ви си помагат сами с бързи отговори

Създайте с лекота зашеметяващо хранилище за база знания и често задавани въпроси.

 • ✓ Без такса за включване    
 • ✓ Клиентско обслужване 24/7    
 • ✓ Не се изисква кредитна карта    
 • ✓ Можете да се откажете по всяко време
Използват ни
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
Knowledge base background
Knowledge base software animation

Софтуер за база знания за по-добро самообслужване

Осигурете най-доброто клиентско изживяване чрез нашия клиентски портал за самообслужване. Подобрете ежедневната работа за сътрдуниците клиентско обслужване и осигурете отлично клиентско изживяване чрез възможностите за самообслужване. Възползвайте се от инструментите за база знания на LiveAgent и предложете подходящи статии, ръководства и друга полезна информация за всеки клиент. Пробвайте платформата ни за база знания още днес и вижте как може да ви помогне да подобрите клиентското си обслужване.

 • Badge for front runner in real estate CRM software

Предварителен преглед на съобщения

Базата знания е платформа, където сътрудниците клиентско обслужване могат да споделят статии с клиентите. Платформата служи като единствения източник на потвърдена информация, която е лесно достъпна. Базата знания е част от клиентки портал за самообслужване. Клиентите ви могат да разглеждат базата знания и съдържанието на портала за самообслужване,  да открият насоки във форумите или да споделят знанията си с други клиенти.

Message sneak-peeks

Демонстрация на база знания / клиентски портал

00:00/05:06

Knowledge Base / Customer Portal Demo | LiveAgent | Live Agent05:07Youtube video: Knowledge Base / Customer Portal Demo | LiveAgent
Live Agent

Софтуер за база знания

Базата знания обикновено разполага с интуитивен интерфейс, текстов редактор и други незаменими функции, които могат да помогнат на служителите да създадат съдържание за клиентите си. Интелигентните функции за база знания включват поддръжка на множество езици, мощна търсачка, персонализирани теми, табла за дискусии и други незаменими функции.

 • Лесно достъпна база знания за всички клиенти
 • Надеждно управление на базата знания в едно софтуерно решение за клиентско обслужване

Управление на базата знания

Подобрете управление на базата си знания и осигурете правилните отговори на всеки, който търси отлично клиентско обслужване.

Lets talk

Управление на база знания за екипи за поддръжка

Нашият интуитивен софтуер за база знания може да ви помогне да управлявате базата знания на компанията си и да я направите достъпна за всеки клиент. Разрешете запитванията и проблемите на клиентите си като споделите знанията и се фокусирате върху по-належащите въпроси.

Само част от възможностите за служителите ви:

 • Напишете и осигурете на клиентите си подробни статии с нашия WYSIWYG редактор
 • Външни и вътрешни бази знания за споделяне на знанията
 • Теми с възможност за персонализация и красив интерфейс за центъра ви за знания

Онлайн база знания като част от клиентския портал

Осигурете лесни отговори на въпросите и намалете времето за отговор. Нашите инструменти включват множество типове бази знания, функции за търсене и инструмети на екипна работа.

Управление на съдържанието

Нашият редактор тип WYSIWYG (“What you see is what you get” – “Виждате това, което получавате”) може да ви помогне да създавате статии, ръководства, статии с инструкции и информационни сегменти, за да разширите центъра си за знания. Споделянето на знанията е лесно с нашия красив редактор. Оформете текстовете си, добавете изображения или се възползвайте от други разширени функции на ваше разположение. Освен това работи като маркдаун редактор, така че можете да използвате и HTML или CSS, за да създадете собствени дизайни.

 • Напишете учебното си съдържание в нашия WYSIWYG редактор
 • Възползвайте се от предимствата на HTML или CSS, за да подобрите статиите си
Content management

Проследяване на посетителите

Форумът на LiveAgent е неразделна част от платформата ви за база знания. Всеки клиент или член на екипа за клиентско обслужване може да се включи в разговор във форума. Може да открива проблеми, да дава предложения и да намира начини да решава проблемите заедно с останалите. Можете също така да се възползвате от вътрешните форуми и да работите съвмествно върху проблеми от вътрешната база знания в рамките на едно софтуерно решение за база знания.

 • Изградете връзки с клиентите си чрез форум за обслужване
 • Съвместна работа с колеги и клиенти на едно място

По-доволни клиенти

Събирането на обратна връзка и четенето на препоръки от клиентите подобрява както базата ви знания, така и бизнеса ви. Четенето на предложенията от клиентите и отговарянето на тях може да ви помогне да подобрите учебното си съдържание и да изградите по-добри връзки с клиентите. Дайте на клиентите си възможност да предлагат промени или да дават нови идеи за подобрения. Добавете и персонализирайте бутона за обратна връзка според предпочитанията си.

 • Събирайте обратна връзка и предложения с един бутон
 • Подобрете взаимоотношенията си като слушате предложенията на клиентите
Happier customers

Разширено търсене

Клиентите ви могат да използват поле за търсене, за да намерят по-бързо отговори по конкретни теми в базата ви знания. С нашата мощна лента за търсачката, софтуерът ни за управление на база знания е лесен за употреба, особено при наличието на много съдържание. Като предложите опция за лесно търсене, можете да помогнете на клиентите си да намират статиите в базата знания и да намалите броя запитвания за често срещани проблеми.

 • Разширеният инструмент за търсене помага на клиентите да намират отговори
 • По-бързо разрешаване на проблемите и по-доволни клиенти

Интуитивен интерфейс

Лесно за използване табло

Да имате ефективна база знания означава да помагате на клиентите си с подходящо съдържание. Не трябва да забравяте обаче и служителите си. Наличието на удобно за използване табло в инструмента за управление на база знания е друга ключова функция, която често се забравя. Интерфейсът на LiveAgent ви позволява да създавате нови статии с минимално или дори никакво обучение. Готови ли сте да опитате? Пробвайте безплатната ни демострация и вижте сами.

 • Интуитивен интерфейс с лесна навигация
 • Лесен за употреба дори без обучение или опит
Intuitive interface

Лесна организация

Категории

Основната цел на създаването на онлайн софтуер за база знания е да бъде лесен за търсене. Колкото повече съдържание създава бизнесът ви обаче, толкова по-хаотично може да стане. Затова, LiveAgent ви дава възможност да създавате категории за клиенттие си и няма да се изгубите в съдържанието. Създайте отделни категории за най-често обсъжданите теми, на които трябва да отговорите, и разделете учебното съдържание както сметнете за добре.

 • Подобрете споделянето на знанията чрез категории
 • Направете статиите си лесни за откривате чрез подходящи теми

Световен обхват

Софтуерът за база знания на LiveAgent е отличен начин да предложите възможност за самообслужване 24/7 в множество държави. Бизнесът ви само трябва да създаде основните статии и да ги предостави на езиците, на които говорят клиентите ви. Това решение може да подобри клиентското обслужване, а по този начин и удовлетвореността на клиентите. Създайте категория за всеки език и обновете съдържанието на базата си знания за новите аудитории.

 • Създайте съдържание в базата знания на множество езици
 • Достигнете до по-широка аудитория чрез публични бази знания
Worldwide reach

Множество бази знания

Множеството бази знания са полезни ако компанията ви продава няколко продукта, бранда или няколко независими услуги. Един акаунт в LiveAgent ви дава възможност да създадете неограничен брой бази знания, като всяка от тях може да има стой собствен уникален дизайн, настройки и съдържание. Осигурете на клиентите си информацията, която търсят, с помощта на зашеметяващи ръководства.

 • Управлявайте множество бази знания
 • Създайте множесто вътрешни бази знания за служителите си

Ръководства за потребителя

Статии

Напишете изчерпателни статии, пълни с полезна информация и ги поддържайте огранизирани и лесни за намиране. Лесно е да пишете статии с WYSIWYG редактора на LiveAgent. Разпространете знанията и дайте възможност на клиентите си да открият сами отговорите. Искате да обучите членовете на екипа за клиентско обслужване? Вътрешните статии в базата знания функционират като материали за обучение и могат да помогнат на служителите ви да разрешават по-бързо проблемите.

 • Напишете подробни статии и ръководства за решаване на проблеми
 • Обучете екипите си за обслужване и ги направете експерти
User manuals

Поддръжка на файлове

Искате да разширите статиите си чрез прикачени файлове? Добавете изображения, скрийншотове, снимки и аудио файлове или дори видео файлове и вградете видеоклипове от външни доставчици, например YouTube. Прикачените файлове могат да направят статиите ви по-лесни за разбиране и четене или дори да ги направят по-забавни. Добавете видео уроци или демонстрации към ръководствата си или дайте инструкции стъпка по стъпка с помощна на скрийншоти на продукта.

 • Добавяйте всички по-важни типове прикачени файлове към статиите си
 • Подобрете качеството на статиите си с изображения, видеоклипове или гласови записи
Medal

Започнете да използвате LiveAgent сега!

Пробвайте всичко, което предлагаме, с 14-дневен безплатен тест период

 • ✓ Без такса за включване    
 • ✓ Клиентско обслужване 24/7    
 • ✓ Не се изисква кредитна карта    
 • ✓ Можете да се откажете по всяко време

Безпроблемни бизнес процеси
чрез платформа за база знания

Вие познавате най-добре клиентите си. Дайте им информацията, от която се нуждаят, и се фокусирайте върху удовлетвореността им.

Clock icon

Нетърпеливи клиенти, търсещи помощ

Добре написана статия в базата знания осигурява на клиентите ви възможно най-бързото обслужване. Напишете, оформете и редактирайте всичките си статии в базата знания с помощта на нашия WYSIWYG рекатор.

Изгубени и объркани клиенти

Клиентите, които се окажат изгубени, може да се откажат от вас. За да не допускате това, създайте често задавани въпроси и технически ръководства като част от портала за осблужване.

Претоварен екип за клиентско обслужване

Искате да осигурите петзвездно обслужване с ограничени ресурси? Намалете натоварването от входящите имейли и чатове като създадете база знания.

Станете по-добри с гъвкав софтуер за база знания

Подобрете бизнеса си във всички важни аспекти и започнете да покривате очакванията на клиентите с правилния софтуер за база знания.

Спечелете предимство

По-голямата част от компаниите поставят фокуса на екипите си за клиентско обслужване единствено върху директната поддръжка. Изпреварете конкурентите си чрез софтуер за управление на база знания и осигурете правилнтие ресурси за клиентско самообслужване.

 • Изпреварете конкуренцията чрез фантастична база знания
 • Подобрете бизнеса си чрез по-добро клиентско обслужване
Chart

1%

от компаниите използват бази знания

Не пестете от самообслужване и спечелете предимство пред конкуренцията с база знания за клиентите си. Дайте на клиентите си надеждна опция за самообслужване.

Покрийте очакванията

Клиентите очакват подгодящи отговори без да се налага да се свързват с екипа за клиентско обслужване. Нашата функция за търсене може да ви помогне да дадете незабавни отговори и да намали броя на запитванията от клиенти

 • Повишете удовлетвореността на клиентите чрез база знания
 • Дайте незабавни отговори и намалете обема на запитванията
Chart

66%

от клиентите предпочитат самообслужване

По-голямата част от клиентите се опитват да решат проблемите си сами преди да се свържат с клиенткото обслужване. Повишете удовлетвореността им като им осигурите мощни инструменти да самообслужване.

Създайте клиентска лоялност

По-голямата част от посетителите могат да се превърнат в клиенти благодарение на достатъчен брой статии в базата знания. Разширете клиентската си база с ефективен софтуер за база знания.

 • Привличайте повече клиенти с информативно съдържание
 • Повишете възвръщаемостта на инвестициите и приходите си
Chart

90%

от клиентите идват от базата знания

Статиите в базата знания могат да ви помогнат да привлечете повече клиенти и да повишите задържането на клиентите благодарение на полезни и подходящи съвети

Спестете повече от лайв чат услугата

Изберете страхотен софтуер с възможност за лайв чат на подходяща цена. Спестете пари с нашия калкулатор за цени и вземете най-добрата чат функционалност.

Отзиви

Вземете LiveAgent
и се присъединете към 7 000 доволни клиенти

 • Роман Бош
  Удоволствие е да имаме страхотен портал, подобряващ обслужването на нашите клиенти
  Роман Бош Partly
 • Кристин Пройслер
  LiveAgent дава възможност на нашите сътрудници да предоставят по-добра, по-бърза и по-точна поддръжка.
  Кристин Пройслер HostingAdvice
 • Карл Дитерих
  LiveAgent ни помогна да постигнем 2 важни цели: повишаване на удовлетвореността на клиентите и продажбите.
  Карл Дитерих Covomo
 • Хендрик Хенце
  Използваме LiveAgent от август и сме наистина доволни от него.
  Хендрик Хенце HEWO Интернет маркетинг
 • Разван Сава
  Откакто използваме LiveAgent времето за реакция се подобри с 60%.
  Разван Сава Webmaster Deals
 • Тараш Бака
  Нашият процент на реализация на платени клиенти се покачи с 325% през първия месец, в който настроихме и започнахме активно...
  Тараш Бака XperienceHR
 • Андрей Фтомин
  Трябва да кажа, че Никога не съм имал опит с такъв професионален подход към клиентите.
  Андрей Фтомин TAZAR Group
 • Мат Джеийнвей
  Считаме, LiveAgent за най- доброто решение досега.
  Мат Джеийнвей The Workplace Depot
 • Viviane Carter
  Ние използваме LiveAgent за всички наши ecommerce уеб сайтове. Този инструмент е лесен и увеличава нашата продуктивност.
  Viviane Carter CSI Products
 • Christian Lange
  Заедно с LiveAgent ние можем да предложим пълно обслужване на нашите клиенти независимо къде са
  Christian Lange Lucky-Bike
 • Йенс Малмквист
  Препоръчвам LiveAgent на всеки един, който се интересува от това, как да подобри своето клиентско обслужване и да го направи...
  Йенс Малмквист Projure
 • Катана Александру
  Сигурна съм, че щяхме да прекарваме 90% от деня си в подреждането на имейли, ако нямахме LiveAgent.
  Катана Александру Websignal
 • Ян Виенк
  С LiveAgent сме в състояние да поддържаме нашите играчи щастливи, като им предлагаме по- ефикасна поддръжка, в резултат на по...
  Ян Виенк All British Casino
 • Алан Бьеркан
  LiveAgent е надежден, на разумна цена и е просто страхотен избор за всеки един забързан онлайн бизнес!
  Алан Бьеркан Norske Automaten
 • Сиси Бьотхер
  Харесва ни, защото е лесен за употреба и предлага страхотна функционалност, като полезни характеристики за докладване.
  Сиси Бьотхер Study Portals
 • Петер Конинг
  Обичаме LiveAgent - помага ни да поддържаме нашите клиенти по лесен начин.
  Петер Конинг TypoAssassin
 • Аранзазу Ф
  Харесва ни да предлагаме на нашите клиенти най- доброто преживяване при поддръжката. Затова избрахме LiveAgent.
  Аранзазу Ф Factorchic
 • Рик Нуске
  От настройката до постоянната поддръжка и всички останало помежду, екипът на LiveAgent продължава да впечатлява.
  Рик Нуске MyFutureBusiness
 • Войтех Калексений
  LiveAgent ни спестява ежедневно стотици ценни минути, спомагайки за това, нашето клиентско обслужване да бъде ясно и подредено.
  Войтех Калексений 123-Nakup
 • Рафаел Кобалян
  Неограничен брой агенти, имейл, социална медия и телефонна интеграция. Всичко това за по-малко отколкото сме плащали с нашия предишен доставчик.
  Рафаел Кобалян Betconstruct
 • Мартин Другай
  Използваме LiveAgent от 2013 г. Не можем да си представим работота без него.
  Мартин Другай Atomer
 • Иван Голубович
  Това е рентабилно решение, което може да Ви помогне при голям обем от искания за поддръжка по различни канали.
  Иван Голубович AVMarket
 • Рустем Гимаев
  Толкова трудно беше да се управляват имейл отговорите от Outlook. Сигурни сме, че с LiveAgent ще бъде отговорено на всеки...
  Рустем Гимаев Езиков център Antalya Consulting
 • Ранди Брайън
  LiveAgent е страхотен. За много кратък период започна да функционира гладко, само за няколко минути и без усилия.
  Ранди Брайън tekRESCUE
 • Тимоти Г. Кейс
  Горещо препоръчвам продукта LiveAgent, не само като алтернатива на Kayako, но и много по- добро решение с добавена стойност.
  Тимоти Г. Кейс Marietta Corporation
 • Михаела Теодореску
  Екипът по поддръжката отговаря винаги своевременно с бързи за изпълнение решения.
  Михаела Теодореску eFortuna
 • Хилда Андрейковичова
  Помага за категоризирането на естеството на тикетите и проследява по статистически начин, от какво най-много се нуждаят нашите клиенти.
  Хилда Андрейковичова TrustPay
 • Александра Данишова
  Използваме LiveAgent като страхотен инструмент за комуникация с клиентите.
  Александра Данишова Nay
 • Самуел Смахел
  LiveAgent ускори нашата комуникация с клиентите и ни предостави, също така опция за чат с тях.
  Самуел Смахел m:zone
 • Дейвид Чандлър
  Нужно е само да поставите- LiveAgent води пред всички останали, дори и с по- високите си ценови показатели.
  Дейвид Чандлър Volterman

Най-доброто за парите ви

Подбрахме внимателно функциите в ценовите си планове, за да моцете да изберете най-достъпния план с най-доброто съотношение цена-качество. Плащайте само за това, което използвате, без да излезете извън бюджета си.

14 дни тестов период
Не се изисква кредитна карта
и много повече
$9 месец

Small business

 • Неограничена история на запитванията
 • 3 email addresses
 • 3 contact forms
 • 1 API key
$29 месец

Medium business

 • Everything in Small, plus
 • 10 email addresses
 • 3 live chat buttons
 • Departments management
$0 месец

Безплатно

 • история на чатовете за 7 дни
 • 1 имейл адрес
 • 1 бутон за чат
 • 1 contact form

Frequently asked questions

Ако вие имате върпоси, то ние имаме отговорите. Разгледайте най-често задаваните въпроси за калкулатора ни за цели на хелп деск.

Какво представляват инструментите за база знания?

Инструментите за база знания са инструменти, които дават възможност на клиентите ви да намерят отговори на въпросите си без да се налага да се свързват с екипа ви за клиентско обслужване. Базите знания се намират на уебсайта на компанията под формата на Често задавани въпроси (FAQ), форум или статии с инструкции.

Какво е инструмент за управление на база знания?

Инструментът за управление на база знания е софтуер, създаден да управлява бази знания и да осигурява поддръжка на потребителите ви. Базата знания предлага статии с инструкции, форуми и често задавани въпроси.

Как да изградя база знания?

Изграждането на база знания започва с решението каква информация искате да включите. След това решете каква да е структурата на първата ви статия и започнете да я пишете. Направете съдържанието си удобно за потребителите като добавите скрийншити или видео ръководства. Включете често задавани въпроси и форуми. Публикувайте базата си знания и получете обратна връзка и предложения от потребителите, за да видите какво друго трябва да се добави.

Какво е софтуер за база знания?

Софтуерът за база знания е част от комплексен хелп деск софтуер. Той е форма на самообслужване за посетителите/клиентите на уебсайта ви. Освен това, компанията ви може да създава статии, форуми и табла с предложения, за да подобрите максимално клиентското изживяване.

Как да създам платформа за база знания в LiveAgent?

Всеки акаунт включва един безплатен пример за клиентски портал/база знания, който можете изцяло да персонализирате според предпочитанията си. За да персонализирате, отидете на Портал>Общи>Настройки.

Защо е важна базата знания?

Базите знания са важни, защото намаляват обема на работа на сътрудниците клиентско обслужване и спестяват време на клиентите. Вместо да се налата да се свързват с бизнеса и да чакат отговор, клиенттие могат да намерят отговора на въпроса си веднага онлайн без да се налага да се свързват с никого.

Ще бъдете в добри ръце!

Знаете ли какво е общото между Huawei, BMW, Yamaha и O2? Познахте... LiveAgent!

Пробвайте безплатно сега Не се изисква кредитна карта
Related Articles to Софтуер за база знания
Употребявайки на дъската за предложения и обратните връзки, бизнесите могат да изградят ориентирани към клиентите продукти и да разрешат техните проблеми.

Как да създадем обратна връзка и дъска за предложения

В областта на имейл маркетинга и създаването на връзки с клиентите, трансакционните имейли имат определени цели, свързани с потвърждаване на поръчките и плащанията. За да се създадат ориентирани към клиентите продукти и за да се решат техните проблеми, бизнесите трябва да използват обратната връзка и дъската за предложения. Въпреки това, повечето популярни начини за събиране на обратна връзка не са ефективни, защото малък брой клиенти имат интерес и желание да отговорят на въпросите на бизнеса. Разговорите 1:1 с клиентите също могат да бъдат трудни и да отклонят вниманието на бизнесите от основните аспекти на техния бизнес.

Безплатната система за управление на тикети за клиентска поддръжка е масово използван инструмент, улесняващ комуникацията и взаимодействията между компаниите и клиентите.

Безплатна система за управление на тикети за клиентска поддръжка

В статията се обсъжда какво е системата за управление на тикети и какви предимства носи за компаниите. Тя създава индивидуален канал за връзка между клиентите и компанията, позволяващ им да докладват за проблеми и да получават помощ. Безплатните варианти на този продукт трябва да предоставят на сътрудниците инструментите, необходими за оказването на компетентна поддръжка. При избора на подходяща система за управление на тикети, е важно да се вземат предвид специфичните нужди на компанията.

След като сте отделили месеци за разработка на продукт/услуга, очевидното нещо, което да направите, е да го пуснете на пазара. Направете го по правилния начин с нашите шаблони за представяне на продукт.

Шаблони за пускане на нов продукт

Имейл маркетингът е добър канал за пускане на нов продукт, но е важно да се планира правилно тази дейност. Имейлът за пускане на нов продукт е важна част от оповестяването и помага да се привлече внимание преди пускането на продукта. Той е промоционален имейл и цели да убеди абонатите да станат клиенти или да купят допълнителни продукти.

Използвайте готовите ни шаблони за отговори на въпроси чрез социалните медии относно цени на продукт/услуга. Те са професионални и с възможност за пълна персонализация!

Въпроси за цени на продукт/услуга

Текстът представя няколко въпроса и отговора им относно маркетинг стратегии. Включени са съвети към клиенти, като информация за намаления или помощ, свързана с конвертиране на валута. Текстът също така рекламира софтуер за управление на клиенти.

Научете как да посрещате с увереност новите си клиенти, използвайки нашите напълно персонализирани шаблони за имейл за електронна търговия.

Шаблони за приветствени имейли

Компаниите търсят начини за получаване на препоръки от клиентите си. Предлагат се шаблони за следпродажбени имейли, даващи съвети за повишаване на цените на продуктите. Важно е компаниите да имат линк към страницата си с препоръки. Най-добрите практики включват проактивност, избор на правилния момент и тон, насочващи въпроси, благодарности и персонализация на молбите.

Препоръките от клиенти или положителните отзиви могат да ви помогнат значително в комбинация с ревютата ви. Прочетете и научете повече по темата как да събирате препоръки.

Как да събирате препоръки

Текстът предлага съвети за подобряване на обратната връзка с клиентите, като събиране на препоръки, увеличаване на покупателната вероятност и използване на етикети при обажданията. В статията се предоставят подробни инструкции за добавяне на стандартни и персонализирани етикети на обажданията в LiveAgent.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо