Отзив за базата знания на Salesforce Sales Cloud

Salesforce предлага широк избор от ценови планове, част от които е базата знания. Всеки план има специфични функции и инструменти с различни цени. Редакторът е лесен за употреба, но интерфейсът изглежда малко претрупан. Базата знания на Salesforce не е най-добрата, но работи според очакванията.
Отзив за базата знания на Salesforce Sales Cloud
Compare Отзив за базата знания на Salesforce Sales Cloud with other in: How Отзив за базата знания на Salesforce Sales Cloud is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
50407 reviews

Функционалността за база знания на Salesforce не е най-бързата, нито най-лесната за стартиране. Да я откриете и да разберете как да я активирате в обширното море от инструменти на Salesforce може да ви отнеме време, но няма да останете разочаровани когато успеете.…

Pricing
Starting from:
$ 25   на месец
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Потребителско изживяване
3.5
Цена
4
Въвеждане в употреба
3.5

Key takeaways

Pros

  • Текстов редактор с разширени функции
  • Разширени функции за публикуване

Cons

  • Ръководството е счупено и дава бъгове
  • Отнема време да разберете кое къде е
  • Налага се да правите ненужно даване на права дори ако сте единственият потребител

Функционалността за база знания на Salesforce не е най-бързата, нито най-лесната за стартиране. Да я откриете и да разберете как да я активирате в обширното море от инструменти на Salesforce може да ви отнеме време, но няма да останете разочаровани когато успеете. Въпреки че базата знания на Salesforce не е най-добрата налична, определено ще свърши добре работата си, особено ако имате нужда и от други от чудесните инструменти на Salesforce.

Как да започнете работата си със Salesforce

Salesforce е много добре познат софтуер за управление на връзките с клиенти и също така една от най-високо оценяваните CRM системи налични на пазара. Предлага лесно достъпен тестов период, с който можете да започнете работа върху базата си знания за нула време. Необходима е само проста регистрация и имейл потвърждение. Salesforce работи като уеб приложение, така че няма нужда да инсталирате нищо на компютъра си. Тъй като Salesforce разполага с огромно разнообразие от инструменти и функции, приложението предлага начално ръководство, където можете да изберете каква ще е основната употреба на Salesforce. Можете да изберете опцията Управление на база знания и системата ще започне кратка демонстрация, чрез която да ви запознае с интерфейса.

Въвеждащ прозорез в приложението на Salesforce Sales Cloud

Въпреки че демонстрацията изглеждаше чудесно в началото, бързо даде бъг когато направих нещо различно от това, към което ме насочи. Сблъсках се със съобщение за грешка в демонстрацията в рамките на пет минути след като започнах да работя със Salesforce. Като цяло ръководството не беше много полезно, подсказките бяха объркващи и ми беше по-добре сам да разгледам приложението. Интерфейсът на приложението изглежда чудесно на пръв поглед, но много бързо може да ви се стори объркващ и неинтуитивен. Отне ми известно време да започна да пиша първата си статия в базата знания, след като се сблъсках с няколко препятствия.

Потребителски интерфейс на Salesforce Sales Cloud

Можете да откриете базата знания като кликнете върху иконата App Launcher в горния ляв ъгъл и потърсите Knowledge. Звучи лесно, нали? Ако обаче сте нов потребител като мен, ще бъдете объркани защо не можете да създавате нови статии. Нямаше икони, нито пък опции за редактиране. Трябваше да потърся информация в онлайн ръководството, за да разбера, че първо трябва да си дам разрешение да създавам статии в базата знания в настройките. Тази опция се намира в Setup > Setup > Users. Трябва да кликнете върху потребителя, чиито права трябва да промените, и да отметнете кутийката до “Knowledge user”.

Права на потребителите в Salesforce Sales Cloud

Потребителско изживяване и функции

След като най-накрая се добрах до напълно функционална база знания, нещата станаха по-прости. От самото начало можете да изберете дали да пишете често задавани въпроси или описание на процедура. Аз избрах да напиша процедура и това, което наистина ме изненада, беше изборът от налични полета в редактора за статии. Освен име на статията, описание и статус, както и различни други полета. Това са Аудитория на процедурата, Цел на процедурата, Предупреждения за процедурата и Стъпки на процедурата. 

Нова статия в базата знания на Salesforce Sales Cloud

Всички тези полета сами говорят за себе си, но решението да бъдат включени е доста необичайно. Не казвам, че това е добро или лошо, зависи какъв тип статии искате да пишете. Аз лично смятам това за натоварващо и бих предпочел нещо по-базово, без Salesforce да ме принуждава да използвам готова структура на писане. Можете да изберете да пропуснете изцяло тези стъпки и да напишете нещо по свое желание.

Редактор за статии в базата знания на Salesforce Sales Cloud

Самият редактор на базата знания е чудесен и нямам сериозни оплаквания от нещо. Той е не само базов инструмент за писане, но предлага и някои разширени опции за форматиране на текст, които осигуряват на потребителите отлично ниво на гъвкавост. Редакторът поддържа прикачени файлове като изображения, видеоклипове и линкове. Съвсем стандартен редактор, който е лесен за употреба, не крие неприятни изненави и работи според очакванията.

Подробности за статия в базата знания на Salesforce Sales Cloud

Освен редактора, ще откриете и настройки за видимост, данни и информация, както и много други в предварителния преглед на статията. Не е трудно да откриете най-важната информация, но интерфейсът изглежда малко претрупан в опити да покаже наведнъж възможно най-голяма част от това, което може да прави. Това е малък проблем в иначе функционалния дизайн. Като цяло, базата знания на Salesforce не е най-лошата, но не е и най-добрата.

Цени

Salesforce предлага доста широк избор от ценови планове, в които да предложи различните си инструменти, функции и приложения. Базата знания е най-вече част от набора инструменти Service Cloud Salesforce. Service Cloud се предлага в четири ценови плана с различни функционалности. Нека ги разгледаме.

Essentials

Планът Essentials струва $25 на потребител на месец. Освен функционалността за база знания, предлага инструменти за управление на оплаквания, конзола за клиентско обслужване и интергация с телефония. Това е най-евтиният наличен ценови план на Salesforce.

Professional

Планът Professional струва $75 на потребител на месец и предлага всичко, включено в план Essentials, както и нови функции за договори за услуги и управление на ролите на потребителите.

Enterprise

План Enterprise струва $150 на потребител на месец. Включва всички инфрументи и функционалности от предишните два плана и добавя API за уеб инструменти.

Unlimited

Планът Unlimited струва $300 на потребител на месец и предлага всичко, с което разполага Salesforce Service Cloud. Получавате всички инструменти от предишните три плана и включен план за успех.

Заключение

Работата със Salesforce не е най-лесната задача на света. Нещата, които го правят едно от най-добрите и богати решения за различни сценарии за употреба са същите, които изместват фокуса от потребителското изживяване. Въпреки че базата знания на Salesforce работи както би се очаквало, можеше да бъде структурирана по-добре. Навигацията в Salesforce не е най-лесната, но работи добре, имайки предвид, че събира в себе си много други инструменти и функционалности. Хората, които търсят истинско решение с всичко в едно няма да останат разочаровани, докато тези, които не се нуждаят от много други инструменти освен базата знания, вероятно трябва да потърсят вариант, който не е толкова обширен.

Често срещани проблеми и затруднения

Не мога да добавям нови статии в базата знания, как да го направя?

Вероятно нямате позволение да създавате и редактирате статии в базата знания. Можете да поправите това като отидете на Setup > Setup > Users. Кликнете върху потребителското си име в списъка и намерете “Knowledge user”. Ако в кутийката до тази опция няма отметка, няма да можете да работите по базата знания. Сложете отметката, запазете промените и вече трябва да можете да създавате и редактирате статии в базата знания.

Къде да открия функционалността за база знания в Salesforce Service Cloud?

Функционалността за база знания се нарича “Knowledge” в Salesforce. Можете да я откриете като кликнете върху бутона “app launcher” в горния ляв ъгъл и да я потърсите там. След като видите опцията в търсенето, просто кликнете върху нея и уебсайтът ще ви пренасочи към базата знания.

Product reviews

Анкетите и интервютата, които се попълват от клиентите се наричат анкети за клиентско обслужване. Те помагат за наблюдението и проследяването на удоволствието на клиентите.

Анкета за клиентско обслужване

Анкетата за клиентската услуга може да се разпространи по различни начини, а удовлетвореността на клиентите се измерва по много начини. Обученията за обслужване на клиенти (CST) помагат на професионалистите да учат да общуват със своите клиенти в положителен тон и да се справят с проблеми. Времето за решаване и времето за изчакване са две от ключовите мерки за управление на клиентското обслужване.

Искате да научите повече за базата знания на Froged? Разгледайте статията ни, за да разберете как работи и как се представи на тестовете ни.

Отзив за базата знания на Froged

Froged е база знания, която позволява на потребителите да пишат и организират статии. Създаването на нови документи е лесно и позволява добавянето на текст, изображения, видео, линкове и бутони. Редакторът е интуитивен, а добавките за форматиране на текста са достъпни чрез бутон. Елементите като видео и изображения имат настройки за подравняване и алтернативен текст. Froged осигурява опции за категоризиране на статиите и лесно навигационен интерфейс.

Искате да научите повече за базата знания на Apptivo? Разгледайте статията ни, за да разберете как работи и как се представи на тестовете ни.

Отзив за базата знания на Apptivo

Текстовият редактор е функционален и предлага възможности за филтриране и създаване на нова статия. Редакторът има стандартни опции за редакция и форматиране на текста, възможност за добавяне на изображения, но не и видеоклипове. Отсъствието на опция за оразмеряване на изображенията е проблем. Статиите не могат да се съхраняват в категории или папки.

Оценката на удовлетвореността на клиентите е чудесен начин на видите ефективността на Вашите агенти. Само клиентите могат да предоставят рейтинга. C LiveAgent клиентите са доволни.

Оценка на удовлетворенотта на клиентите

Текстът предлага три основни принципа за обслужване на клиенти - отговаряне на техните нужди, индивидуален подход и съпричастност. Можете да получите поддръжка чрез чат, както и да се регистрирате за достъп до речник. Рейтингът за удовлетвореност на клиентите показва колко са доволни клиентите от обслужването. Клиентите могат да дадат оценки и коментари, като това е страхотен начин да се измери ефективността на агентите. За да подобрите рейтинга си за удовлетвореност на клиентите, трябва да развиете обслужването си и да внимавате индивидуално към всеки клиент.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо