Софтуер за мониторинг на разговорите

Какво представлява софтуерът за мониторинг на разговорите?   

Софтуерът за мониторинг на кол център е технология за контактен център, която обикновено е вградена в софтуера за контактен център. Предназначен е да позволява на мениджърите или супервайзърите на кол центъра да оптимизират задачите си свързани със следенето на разговорите и да стандартизират практиките по клиентска поддръжка на избраната платформа за комуникация. Може да се използва за мониторинг на едно обаждане или на няколко разговора едновременно.

Как работи софтуерът за мониторинг на разговорите?

Софтуерът за мониторинг на разговорите се предлага като част от редица иновативни облачни софтуерни продукти за кол център като LiveAgent. Гениалният му дизайн позволява на супервайзърите да следят всяко едно обаждане на входящия или изходящия кол център.

Позволява на супервайзърите  да слушат разговорите с клиентите. Те могат да слушат разговорите, без обаждащия се или служителят да знаят това, да говорят със служителите, без обаждащия се да бъде уведомен за това, както и да говорят с обаждащия се и служителя по време на разговора. Благодарение на мониторинга на разговорите, компаниите бързо откриват и се справят със слабите страни в работата на служителите и осигуряват по-качествено обучение на новите служители на кол центъра.

Improve the call center customer experience

Discover all of the features that LiveAgent has to offer.

Кой използва софтуер за мониторинг на разговорите?

Софтуерът за мониторинг на кол центрове е предназначен за компаниите търсещи иновативно обслужване на клиенти и поддръжка. Софтуерът има широко приложение – от гарантиране на качеството на обслужване до обучение на служителите. Ето защо целият екип или отдел по продажбите използва този продукт в определен момент. И за да бъдем по-точни, много хора могат да се възползват от този софтуер освен служителите в кол центъра:

 • Мениджърите на кол центрове
 • Супервайзърите на кол центрове
 • Ръководителят на екип в кол център
 • Търговските представители
Agents in Help desk software - LiveAgent

Могат ли всички потребители да използват софтуера за мониторинг на разговорите?

Независимо дали използвате напълно персонализирани IVR (интерактивна система за гласови отговори) дървета или искате да оцените достоверността на технологията за анализ на речта, мониторингът на разговорите може да ви помогне. Въпреки това, тъй като позволява на потребителите да слушат служебни разговори в реално време, добре е да бъде наложен определен контрол върху използването му.

В LiveAgent само администраторите могат да използват мониторинга на разговорите. Администраторите могат да дадат право на достъп до мониторинга на разговорите на определени потребители. С помощта на LiveAgent ще имате пълен контрол над това кой може да използва мониторинга на разговорите и до каква степен.

Monitor calls in real-time

Qualify the calls and listen to the responses with LiveAgent.

Какво трябва да очаквате от инструмента за мониторинг на разговорите?

Индустрията разработваща софтуерни продукти за мониторинг на кол центрове е доста печеливша, затова на пазара се предлагат толкова много такива продукти. Въпреки това има начин за разграничаване на надеждния софтуер за кол център от посредствения такъв. Заложете на LiveAgent универсален облачен продукт за контактен център предлагащ повече от 180 функции. Той разполага с всички стандартни функции, които трябва да има един инструмент за мониторинг на разговорите, а именно:

 • Гаранция за качество на кол центъра – позволява ви да оптимизирате мониторинга на качеството на центъра и да подобрите предлаганото от вас обслужване
 • Автоматично набиране – улеснява набирането на номерата с помощта на функция, която автоматично набира желаните номера и насочва разговора към даден служител веднага щом бъде установена връзка
 • Персонализиране на кол центъра – позволява ви да персонализирате таблото за управление за служителите, мениджърите и супервайзърите с цел подобряване на производителността и ефикасността
 • Разширен анализ – анализирайте всеки аспект на кол центъра и добийте представа за работата му от всички разговори с клиентите благодарение на анализа на разговорите
 • Пренасочване на обажданията въз основа на качествата – пренасочване на клиентите към служител, който може най-добре да се справи с проблема
 • Интеграция с външни приложения – интеграция на инструмента ви за мониторинг на разговорите с други важни бизнес инструменти
 • Надеждна отчетност – получавайте редовно отчети за работата на отделните служители, екипи и компанията като цяло, за да оптимизирате разпределението на ресурсите, производителността на труда на служителите, за да откриете слабите си места и да намалите оперативните разходи
Youtube video: Call Center Software Demo | LiveAgent

Колко струва използването на софтуер за мониторинг на разговорите?

Имайки предвид, че инструментът за мониторинг е част от облачен продукт за кол център, а цените варират значително. Ако искате да сравните цените на различни продукти, проверете дали са обявили месечната или годишната си такса. Средната цена е около $50 месечно на потребител. Цената зависи от броя на функциите на кол центъра, които получавате, освен въпросния мониторинг на разговорите.

LiveAgent е програмен продукт за контактен център с изключително висок рейтинг и с прозрачни тарифни планове, автоматичен запис на разговорите е анализ на речта. All-inclusive планът на LiveAgent започва от $39 на потребител месечно и ви предлага над 180 разширени функции и отлична поддръжка за кол център.

Scale your business

A fully-stacked call center is just one click away.

Какви са ползите от използването на софтуера за мониторинг на разговорите?

Всички ползи на софтуера за мониторинг на разговорите могат да бъдат разделени в две категории – подобрен клиентски опит и подобряване работата на компанията като цяло. Но това са доста обширни категории. Ето част от по-специфичните ползи от използването на софтуера за мониторинг на разговорите, ако търсите такъв продукт:

 • Подобряване производителността на труда на служителите
 • Намаляване средното време за обработване
 • Автоматично разпределение на обажданията
 • Повишаване лоялността на клиентите
 • Подобряване качеството на разговорите
 • Оптимизиране на мениджмънта и гаранцията на качеството дори на работещите дистанционно служители

Improve the quality of your calls

Create a fully functioning virtual call center today.

Frequently asked questions

Какво представлява софтуерът за мониторинг на кол център?

Софтуерът за мониторинг на разговорите е инструмент, използван от мениджърите и супервайзърите на кол центъра за мониторинг на разговорите във входящия и изходящия кол център. Мениджърите и супервайзърите могат да прослушват разговорите, когато е необходимо. Те могат просто да изслушат разговора, без обаждащия се и служителя да знаят това. Ако поискат, мениджърите могат да говорят със служителя или да "прескочат" разговора и да започнат да си пишат в чата с обаждащия се. 

 

Как работи софтуерът за мониторинг на разговорите?

Инструментът за мониторинг на разговорите работи като част от по-сложна система - софтуер за кол център. Базиран е на технологии, които дават достъп на супервайзърите до разговорите с клиенти и възможност за изслушването им.

Кой използва софтуер за мониторинг на разговорите?

Отделите и екипите за продажби често използват софтуер за мониторинг на разговорите. Освен това хората на ключови позиции го използват за предоставянето на безупречно клиентско обслужване и поддръжка, например търговските представители, супервайзърите и мениджърите на кол центровете.

Могат ли всички потребители да използват софтуер за мониторинг на разговорите?

Не, не всички потребители могат да използват инструментите за мониторинг на разговорите. Само администраторите и хората с роли с делегирани права да следят разговорите могат да използват този софтуер.

Какво трябва да очаквате от софтуера за мониторинг на разговорите?

Когато искате да инвестирате в инструмент за мониторинг на разговорите, трябва да откриете продукт даващ ви най-доброто съотношение между цена и качество. Търсете продукт, който ви дава възможност за интеграция с външни приложения, персонализация на функциите, автоматично набиране, разширен анализ и отчети и пренасочване на обажданията въз основа на качествата на служителите.

Колко струва използването на софтуера за мониторинг на разговорите?

Средната цена на софтуера за мониторинг на разговорите е приблизително $50 месечно на потребител. Въпреки това някои изгодни облачни програмни продукти за кол център като LiveAgent предлагат тази опция за $39 месечно на потребител.

Какви са ползите от софтуера за мониторинг на обажданията?

Софтуерът за мониторинг на разговорите може да ви помогне да подобрите клиентския опит като цяло. Той е създаден, за да ви помогне да подобрите работата на кол центъра си, тъй като оптимизира разпределението на разговорите, подобрява работата на служителите и ви позволява да предлагате обслужване с гарантирано качество.

Обратно към терминологичния речник Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО
Подгответе вашите чат на живо отговорите по-бързо с типичен изглед в реално време. В реално време Типинг View ви позволява да видите какво пише клиентът, преди да удари изпращането.

Изглед за въвеждане в реално време

Функцията за преглед на въвеждане в реално време в LiveAgent позволява на операторите да видят какво пише клиентът преди да изпрати съобщението си и така да се подготвят по-добре за отговора. Това увеличава цялостната ефективност при обслужването на клиенти и подобрява качеството на обслужване. Много компании, като PayPal или Ikea, използват тази функция, за да предоставят звездно обслужване на клиентите си. Функцията може да се активира лесно чрез конфигурации в профила на потребителя в LiveAgent.

Протоколите за телефонна връзка се използват за настройване на опции за обаждане онлайн (click-to-call). На уебсайта се създава връзка с телефонен номер .

Протокол за телефонна връзка

Tel Link е полезно допълнение за всеки бизнес, който иска да осигури по-добро обслужване на клиентите и да увеличи успеваемостта. Използването на функцията за изглед в реално време може да ускори чата и да помогне на машинописните агенти да предложат по-бърз отговор на клиентите. Тикет системата е софтуер, който управлява заявки за обслужване на клиенти и позволява на бизнеса да разрешава тикетите по-ефективно. Софтуерът за мониторинг на разговорите е полезен за гарантиране на качеството на обслужване.

Терминът кол център се използва за обозначаване на един голям общ офис, използван за получаване и правене на голям брой обаждания. Научете повече за кол центровете.

Кол център

LiveAgent предлага функция за IVR, която може да бъде използвана от отдела за обслужване на клиенти и от отдела по продажби. Вътрешните обаждания могат да ускорят комуникацията между колеги, особено при дистанционна работа. LiveAgent предлага и опция за пренасочване на обажданията с потвърждение, която е по-удобна за клиента от обичайното студено пренасочване.

Идентифицирайте негативните тенденции във Вашето обслужване, благодарение на функцията на LiveAgent за оценяване на служителите. Дайте възможност на Вашите клиенти да оценят обслужването.

Оценяване на служителите

Софтуерът за контактен център на LiveAgent включва функции като вграден ринг, мониторинг на разговорите и средно време за обработка. Това помага на супервайзърите да оптимизират задачите си по клиентска поддръжка. Използването на функцията за изглед в реално време може да ускори чата и да помогне на машинописните агенти. LiveAgent предлага безплатен тестов период и регистрацията е безплатна.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо