Отзив за софтуерен телефон MicroSIP

MicroSIP е приложение за SIP телефони, което е лесно за използване и за настройка. Има минималистичен дизайн, но не предлага лесно ръководство за инсталация. Но добрата новина е, че има онлайн ръководства за настройка. Има потребителски интерфейс, който е лесен за използване. Можете да пишете номери и да настройвате силата на звука.
Отзив за софтуерен телефон MicroSIP
Compare Отзив за софтуерен телефон MicroSIP with other in: How Отзив за софтуерен телефон MicroSIP is doing on review portals
4.2
Average rating based on data from trusted review portals
11 reviews

MicroSIP е практичен, прост, надежден и безплатен софтуер за софтфон, подходящ за широка употреба. Въпреки че не предлага много допълнителни функции или разширена функционалност, няма да сбъркате с MicroSIP. Предлага бърза инсталация и бърза настройка, като същевременно се фокусира върху ефективността и…

Pricing
Starting from:
$ 0.00   на месец
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Потребителско изживяване
4
Цена
5
Въвеждане в употреба
3.5

Key takeaways

Pros

  • Бърза настройка и инсталиране
  • Напълно безплатен софтуерен телефон
  • Лесен и ясен за употреба

Cons

  • Настройката може да не е много лесна за начинаещи
  • Малко ограничен набор от функции
  • Остарял (но функционален) дизайн

MicroSIP е практичен, прост, надежден и безплатен софтуер за софтфон, подходящ за широка употреба. Въпреки че не предлага много допълнителни функции или разширена функционалност, няма да сбъркате с MicroSIP. Предлага бърза инсталация и бърза настройка, като същевременно се фокусира върху ефективността и лесната употреба, вместо сложни трикове и функционалности с органичени сценарии за употреба. MicroSIP има няколко предимства, които го правят добър вариант, и се справя забележително добре.

Инсталация и настройка

Процесът по инсталацията отнема по-малко от минута. Приложението MicroSIP предлага минималистичен, остарял, но функционален дизайн с ясни опции. Няма сложни трикове, които да отвлекат вниманието ви от поставената задача, което харесвам в този тип приложения. Няма напомняния или ненужни известия, но също така в приложението липсва лесно ръководство за инсталация, което да ви преведе през целия процес по настройка. Докато създавате профила си, приложението предлага обяснения в подсказки за всяко от полетата, които трябва да попълните по време на настройката.

Без значение обаче коя ще кликнете, всяка от тях ви води към един и същ сайт с кратко ръководство и обяснение на всеки елемент от списъка за регистрация. Това ръководство е съвсем просто и не предлага подробно обяснение за нови потребители, което го прави по-скоро безполезно за начинаещи, които никога преди не са настройвали софтуерен телефон. Хубавото е, че дори и не знаете много за настройката на SIP телефони, можете да откриете лесни за следване ръководства онлайн (ние също имаме собствено ръководство за настройка и интеграция нна MicroSIP с LiveAgent).

Ръководсто за настройка на SIP телефон на MicroSIP

В случай, че сте любопитни как да настроите MicroSIP, ето кратката версия. Можете просто да свалите приложението и да го инсталирате на компютъра си, както всеки друг софтуер за сваляне. След това кликнете върху бутона със стрелка в горния десен ъгъл на приложението и изберете Add Account (добавяне на профил). После въведете информацията за VoIP доставчик или устройство за провеждане на обаждания в хелп деск в съответните полета. Без значение какъв VoIP доставчик изберете, цялата необходима информация за настройката на MicroSIP трябва да бъде налична в профила ви или в настройката на хелп деска.

Функции и употреба

Простотата на това приложение продължава и в потребителския интерфейс и това е страхотно. След като отворите приложението, можете да започнете да пишете номер и да го наберете. Имате също и възможност да започнете видео разговор, да настроите силата на звука на говорителите или слушалките и микрофона си, да включите режим “не безпокойте” или да настроите функцията за автоматичен отговор.

Бутони за набиране в MicroSIP

Вторият раздел в приложението показва всички дневници на обажданията с име, номер и час на обаждането. Освен това можете да запазите контакти в прост, но ефективен списък с контакти в третия раздел в приложението. Като цяло MicroSIP е прост и лесен за употреба, което може да се очаква от този тип приложение. Всички функции работят добре и не се сблъсках с никакви значителни проблеми или затруднения докато използвам която и да е от включените функции.

Провеждането на видео обаждания беше бързо и лесно, а функции като списъкът с контакти и дневници на обажданията бяха доста прости за употреба. Единственото дребно неудобство е, че списъкът с контакти няма поле за запазване на профилите в социалните медии или други опции за контактите. Можете обаче да напишете свободна бележка за всеки от контактите.

Данни за контактите в MicroSIP

Цени

MicroSIP е безплатно приложение без ценови планове или допълнителни такси за функции. Можете да свалите най-новата версия и да започнете да я използвате безплатно. MicroSIP не показва реклами и няма лимити за употреба в приложението.

Как работи интеграцията с LiveAgent?

Интеграцията на LiveAgent със софтуерен телефон MicroSIP е възможно най-добрата. Процесът по интергацията е много прост и отнема само няколко минути след като разберете как да добавяте нови профили в MicroSIP. Тази интергация със софтфон е директна, така че не се налага да използвате услуги от трети страни. VoIP номерът ви трябва да събе добавен първо към LiveAgent и след това трябва да създадете ново SIP устройство, което ще използва същия номер в конфигурацията.

MicroSIP номер в LiveAgent

След това можете да изберете преглед на това новодобавено устройство, който включва данни за създаването на MicroSIP профил, който може да бъде свързан със системата LiveAgent. Последната стъпка е да конфигурирате настройките си за обаждания (Voice – иконката с телефон в горния десен ъгъл на приложението LiveAgent) и да изберете новодобавения софтуерен телефон от MicroSIP като предпочитано устройство за набиране. Когато завършите тези стъпки, можете да започнете да правите и получавате обаждания директно чрез LiveAgent.

Настройки на MicroSIP номер в LiveAgent

Често срещани проблеми и затруднения

Не мога да започна или да приключа обаждане в MicroSIP

Можете да пробвате да разрешите проблема по няколко начина ако не можете да наберете или да затворите обаждане в MicroSIP. Можете да опитате да инсталиране отново MicroSIP с чиста инсталация. Проверете пак настройките на SIP профила си и всяко от полетата. Проверете дали сте набрали правилния номер в правилния формат и с правилен код. За да видите повече информация за възможните решения, разгледайте ръкодовството за откриване и отстраняване на проблеми на MicroSIP.

Не мога да получавам никакви обаждания с MicroSIP

Проверете отново дали регистрацията ви е активна. Можете да инициирате обаждания ако сървърът на MicroSIP е празен, но не можете да получавате. Уверете се, че сте въвели правилното потребителско име, профил, парола и домейн в регистрационната форма. Успешната регистрация се потвърждава със зелена иконка и статус Онлайн.

Product reviews

Софтуерът за проследяване на клиенти се присъединява към желанията на вашата корпорация. С този софтуер имате запазени всички данни и те могат да бъдат намерени по всяко време, когато имате нужда от тях.

Софтуер за проследяване на клиенти

Софтуерът за проследяване на клиенти е система, която позволява на корпорации да запазят всички данни за взаимоотношенията с клиентите си. Тази система ви позволява да добавяте бележки към разговорите и да персонализирате контактите с конкретни клиенти. Тикет системата получава запитване на клиента и го превръща автоматично в тикет. Софтуерът за обслужване на клиенти може да се използва за комуникация, анализ на поддръжка на клиенти и изготвяне на отчети. Академията за клиентско обслужване е полезен ресурс за безплатно обучение. Системата за проследяване ви помага да опознаете клиента.

LiveAgent има неограничени записи на обаждания, което означава, че всяко обаждане се записва и съхранява в LiveAgent за юридически или тренировъчни цели.

Неограничени записи на разговори

LiveAgent предлага вътрешна комуникация между агенти, като съобщенията и прикачените файлове са видими само за получателя. Системата е подходяща за спестяване на време и улеснение на връзката между екипите. LiveAgent предлага също редица софтуерни решения за клиентско обслужване, включително за входящи телефонни централи, управление на оплаквания и имейли.

Свършете се по телефона с колегите си и бързо решавайте проблемите чрез вътрешните разговори. Вътрешните разговори са лесен и удобен начин за свързване.

Вътрешни обаждания

LiveAgent предлага мултифункционална комуникационна платформа с вътрешен чат, функция за маршрутизиране на обаждания и многоезичност. 14-дневната безплатна проба позволява да се създаде привлекателна анимация на чат бутоните и да се персонализират бутоните. Комуникацията е видима само за получателя и улеснява връзката между екипите.

Готови активни покани за чат за всеки повод. Използвайте ги, за да се комуникирате с Вашите клиенти на стратегически страници на Вашия уебсайт още днес.

Шаблони за активни чат покани

Изпращането на благодарствени картички и писма към клиентите е ефективна маркетингова стратегия, която подобрява лоялността и генерира повече препоръки. Ръчно написаните писма са по-подходящи за малките компании или B2B компаниите с по-малка база клиенти. Събирането на обратна връзка от клиентите е важно, защото отделя време и ресурси за да опознат клиентите си и да получат ценна информация от първа ръка, която да им помогне да подобрят своя бизнес, продуктите или услугите. LiveAgent ви предоставя шаблони за отговори, с които може да постигнете по-добър контакт с потенциални и съществуващи клиенти.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо