Искате да подобрите обслужването на клиентите си?

Понятието “обслужване на клиентите” значително се промени през последното десетилетие. Преди понятието се използваше единствено за описване на взаимодействието между хората. С развитието на електронната търговия, компаниите трябваше да коригират стратегиите си за обслужване на клиентите. Заради огромния обем входящи тикети от социалните медии и чатове на живо, на сцената излязоха функции като автоматизацията и чат ботовете.

Въпреки че автоматизацията и чат ботовете са изключително изгодни финансово и ви спестяват много време, когато става въпрос за отговаряне на клиентски запитвания, е изключително важно да бъде запазен контакта с реалния човек, който търсят клиентите, но чат ботовете не могат да им осигурят. Как? Запознайте се със съветите ни, които ще ви помогнат да подобрите обслужването на клиентите си.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo
Definition of good customer service

Какво представлява обслужването на клиенти?

Обслужването на клиентите е поддръжката и услугите, които предоставяте на клиентите си преди, по време и след извършване на покупката. Сътрудниците от екипа за обслужване на клиенти трябва да бъдат компетентни, готови да се притекат на помощ и проявяващи разбиране по време на целия процес на поддръжка. Клиентите имат нужда да се чувстват оценени свързвайки се с компанията ви.

Знаете ли как де чувстват клиентите ви?

Когато става дума за подобряване на обслужването на клиенти е важно да седнете и да си зададете трудните въпроси. Доволни ли са клиентите от продукта ви и нивото на обслужване, което им осигурявате? Често компаниите мислят, че предоставят безупречно обслужване, но клиентите не са съгласни с това. И така, как можете да разберете дали клиентите ви са доволни от компанията ви? Като се спрете на най-важните показатели: CSAT (англ. Customer Satisfaction Score – индекс на удовлетвореност на клиентите), NPS (англ. Net Promoter Score – индекс на потребителска лоялност), CES (англ. Customer Effort Score – индекс на усилията на клиентите) и FRT (англ. First Response Time – време за първи отговор).

Feelings of customers
Good customer satisfaction score

Кой индекс за удовлетвореност на клиентите се счита за добър?

Трябва да се стремите CSAT индексът ви да бъде 80% или по-висок, въпреки това индексът на удовлетвореност може да варира в отделните сфери на дейност. Въпреки че CSAT е добър показател за това колко добре се развива бизнесът ви, трябва да измервате и NPS, CES и FRT, за да имате пълна представа за качеството на вашето обслужване на клиенти. Следейки показателите ще можете да прецените над кое трябва да поработите, за да подобрите нивото си на обслужване на клиенти.

Подобрете обслужването на клиенти, събирайки отзиви чрез проучвания

CSAT

Индексът на удовлетвореност на клиентите ви позволява да знаете колко доволни са клиентите от продуктите и услугите ви.

NPS

Индексът на потребителска лоялност показва каква е вероятността клиентите да препоръчат компанията ви на някой друг.

CES

Индексът на усилията на клиентите изчислява колко лесно или трудно е взаимодействието с компанията ви.

Подхождайте индивидуално към клиента

71% от клиентите заявяват, че се чувстват разочаровани, когато взаимодействието им с компанията не е лично.

Lightning fast responses
Ultimate omni-channel help desk software experience

Предложете омниканална поддръжка

90% от клиентите очакват последователно взаимодействие във всички канали за връзка.

Отговаряйте със скоростта на светлината

64% от клиентите очакват да получат помощ в реално време, независимо от канала за обслужване, който използват.

Lightning fast responses

Щастливите клиенти са най-добрите клиенти

Ще ви помогнем при преноса на данни от най-известните програмни продукти за клиентска поддръжка.

Как програмният продукт може за подобри обслужването на клиентите ви?

Memorable customer experience

Help Desk системата ви позволява да съхранявате и имате достъп до важна информация за клиентите си, с която можете да създавате персонализирани отговори на клиентските запитвания.

24-7 support anywhere

Осигурете 24/7 клиентска поддръжка чрез бази знания на самообслужване. Напълнете ги с подробни инструкции и отговори на често задави въпроси или създайте форум, в който клиентите могат да си помагат помежду си.

Giving and receiving feedback

Чудесен метод за постоянно подобряване на вашето обслужване на клиенти е събирането на отзиви от тях, както и анализа на работата на сътрудниците си.

Fast, smart and convenient support

Help Desk софтуерът може да ви помогне да осигурите бърза и удобна поддръжка чрез чат на живо, кол център и база знания, както и чрез интеграцията на социалните медии и функциите за автоматизация.

Streamline communication into single dashboard

Събирайте всички запитвания на едно място

Свържете всичките си канали за връзка (телефон, имейл, социални медии, чат на живо, клиентски портал) с LiveAgent. Когато получите ново запитване, то ще бъде автоматично прехвърляно в системата ни и превръщано тикет.

От тук можете да управлявате, следите и отговаряте на всички тикети. Универсалната входяща кутия разполага с редица функции, които улесняват управлението на тикетите, като функции за автоматизация, тагове, отдели и други.

Творете свободно с помощта на нашия WYSIWYG редактор

Създавайте запомнящи се бази данни с нашия WYSIWYG (англ. What You See Is What You Get – получавате това, което виждате) редактор. Нашият софтуер ви позволява да създавате множество бази знания – външни и вътрешни. Напълнете ги с подробни инструкции, видеа, раздели с отзиви и предложения и раздели FAQ (често задавани въпроси).

LiveAgent - Powerful WYSIWYG editor
Smart analytics and reports

Дръжте наблизо данните на клиентите си

Вградената в продукта ни CRM система ви позволява винаги да имате достъп да данните на клиентите си. Всеки път, когато отговаряте на тикет, ще можете да виждате всички предишни взаимодействия, покупки и данни на дадения клиент. Редактирайте информацията с лекота докато общувате в чата или говорите по телефона с клиентите си чрез собствения ни чат на живо или вграден кол център.

Peter Komornik

LiveAgent съчетава перфектен чат на живо, тикет система и автоматизация, които ни позволяват да осигурим безупречно обслужване на клиентите ни.

black Slido logo

Осигурете поддръжка в реално време

Скоростта е важен показател, когато искате да превърнете посетителите на уебсайта си в клиенти, както и да се грижите за удовлетвореността на настоящите си клиенти. Нашият чат на живо е най-лесният и бърз на пазара в момента. Използвайте го, за да се свързвате проактивно с клиентите си, докато разглеждат сайта ви.

Real-time customer support
Performance analyze

Анализирайте работата си

Използвайте надеждните ни функции за анализ на данни и създаване на отчети. Преглеждайте статистиката за използване, оценявайте отчетите за работа и се учете от информацията за рейтинга на клиентската удовлетвореност. Вижте кой се е обърнал към вашата компания и проследете нивото на обслужване, което е получил.

Причини, поради които компаниите преминават към LiveAgent

  • “Толкова е богат на функции, че победи 5-годишния ми абонамент за zendesk. Затова й го смених. Много добра цена за мен като собственик на малък бизнес.” Алберт

  • Първоначално изпробвах Zendesk, но след часове настройки и опити да разбера ценовия им модел ми стана ясно, че той не е за мен. Вместо това започнах да използвам LiveAgent и трябва да кажа, че засега съм много доволен. Системата имаше абсолютно точното количество настройки, което искам, и все още не съм намерил нещо, което не е възможно да се направи с него. Самото обслужване е страхотно и обикновено отговарят на Вашите въпроси за няколко минути. “ Ерик

  • „Прехвърлихме се в LiveAgent от ZenDesk … и не бихме се върнали … Това е удивителна достъпна цена и винаги полезен екип за обслужване, който е там, за да ни помага 24×7. Второ, напредналото ниво на автоматизация, което буквално замени нуждата ни от Zapier, тъй като има голям брой интеграции. Плюс това те дават възможност за супер лесно свързване на твърде много имейли. ” Аарон

  • „Ние и нашите клиенти постоянно имахме проблеми със ZenDesk, но след като разгледахме различни опции, избрахме LiveAgent въз основа на потребителските отзиви и цената му.“ Адам

  • “Използвал съм почти всяка друга чат и тикетинг система и LiveAgent изпъква пред всички тях. Качество на услугата, бърза реакция от отдела за поддръжка и голям списък от функции, включени в комбинирани пакет, са част на причините те да се открояват сред тълпата. ” Нейтън

  • „Преминахме към тази система след като много години използвахме ZenDesk. Функционалностите са страхотни: контактни форми, чат, полезна информация, интеграция със социални мрежи – всичко в един продукт, като всички тези модули са добре обмислени и компетентно си взаимодействат. Хареса ми, че услугата работи стабилно дори на мобилни платформи (след ZenDesk това е огромен плюс за нас). ” Олга

  • “Изпробвах различни възможности, включително Zendesk, Freshdesk и други. След това намерихме LiveAgent. Страхотен продукт, добро качество за парите си, лесен за използване, страхотна поддръжка и помощ при внедряването. И сега, след няколко години употреба, той все още е най-добрият избор за система за обслужване, който бихме могли да направим. ” Мичал

  • „Преди съм използвал много други системи като LiveZilla, Zopim, Zendesk, Freshdesk, Desk.com и др. LiveAgent ги е победи във всяко едно отношение, поради своите цени, функции, обслужване на клиенти и мобилни функции.“ Харисън

Защо LiveAgent е правилният инструмент за подобряване на обслужването на клиенти?

Most reviewed and number 1

LiveAgent е най-обсъжданият, номер едно Help Desk софтуер за малкия бизнес за 2019-2020 година.

Preferred by 21k businesses

Над 21000 компании от различни сфери на дейност избраха LiveAgent като програмен продукт за обслужване на клиентите си.

Packed with features

С над 180 функции, повече от 40 интеграции и безброй възможности за персонализиране, нашият инструмент лесно ще се адаптира към изискванията на компанията ви.

Cloud based and secure help desk

Напълно облачен, сигурен, лесен за настройване и работа продукт. Започнете да работите с LiveAgent след минути.

Съотношение цена-качество? Без аналог

LiveAgent е модерна Help Desk система, която може да ви помогне да подобрите обслужването на клиентите си и коефициента на конверсия същевременно. Софтуерът ни се предлага на конкурентна цена и с богат набор от функции. Опитайте LiveAgent още днес, не се изисква плащане с кредитна карта.

Package Name

Тикет+Чат

Идеален за малки и средни компании

$29 /мес.
Package Name

All-Inclusive

Идеален за всеки бизнес и големи компании

$39 /мес.

Ще бъдете в добри ръце!

Знаете ли какво е общото между Huawei, BMW, Yamaha и O2? Познахте... LiveAgent!

Пробвайте безплатно сега Не се изисква кредитна карта
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Related Articles to Подобряване на обслужването на клиенти
Д-р Фадър изследва клиентите и твърди, че тяхната доживотна стойност е по-важна от пазарната стойност или корпоративната структура на компанията.

Клиентът не винаги е прав, но някои клиенти са по-добри от други | Питър Фейдър | TEDxPenn

Д-р Фадър изследва клиентите и твърди, че тяхната доживотна стойност е по-важна от пазарната стойност или корпоративната структура на компанията.

Разгръщането на добри взаимоотношения с Вашите клиенти чрез клиентски взаимодействия може да изиграе централна роля в определянето на позицията на Вашата марка на пазара.

Въведение в клиентските взаимоотношения

Подобрете комуникацията с клиентите, като използвате мениджмънт на клиентски взаимодействия и софтуер за проследяване и съхранение на данни.

LiveAgent създаде безплатни, готови за използване шаблони за имейл съобщения подходящи за всяка една компания или физическо лице за отговаряне на въпроси свързани с продукта/услугата.

Отговаряне на въпроси свързани с продукта/услугата

Подходете към базата знания като към отделен вътрешен продукт и я промовирайте. Създайте уроци и често задавани въпроси за лесна навигация. Лайв чат поддържащ различни езици.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Цената на лошото обслужване

По-голямата част от американците не правят покупки заради лошото клиентско обслужване. Бизнесът с такава репутация губи клиенти. 4/10 потребители съветват други да не стават клиенти на такова место. Игнорирането на оплакванията от клиенти е срещано във висок процент - 65% от имейлите и 79% от онлайн оплакванията са игнорирани. Едно случайно лошо изживяване се приема сериозно от клиентите и може да ги накара да сменят компанията.

Безплатната система за управление на тикети за клиентска поддръжка е масово използван инструмент, улесняващ комуникацията и взаимодействията между компаниите и клиентите.

Безплатна система за управление на тикети за клиентска поддръжка

Тикет системите за управление на клиентска поддръжка улесняват комуникацията между компаниите и клиентите. Те създават индивидуален канал за връзка и организират исканията за поддръжка на едно място.

Отличното клиентско обслужване започва с по-добър help desk софтуер. Опитайте LiveAgent с 14-дневен беплатен тест период. Създайте добри взаимоотношения, повишете лоялността и продажбите.

Help desk софтуерът, който ще ви спечели клиенти

LiveAgent е help desk софтуер, който се адаптира към нуждите на различни бизнес модели в индустриите на пътуването, настаняването, маркетинга и телекомуникациите. Открийте как той може да помогне с клиентското обслужване.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо