Нефиксиран VoIP

Какво е нефиксиран VoIP телефонен номер?   

Нефиксираният VoIP телефонен номер е виртуален телефонен номер, който не е свързан с физическия адрес на притежателя. За да се използва, изисква единствено интернет връзка и за разлика от стационарните номера, можете да го ползвате от всяка една точка на света.

Казано по-простичко, можете да се обаждате и да изпращате съобщения от нефиксиран VoIP номер с телефонния код на определеното място, без да е необходимо да живеете там или да имате адресна регистрация.

Тази гъвкавост улеснява компаниите в осъществяването на връзки на местно ниво, без да е необходимо физическо присъствие. Освен това обаждайки се на клиенти в определена държава от номер със същия телефонен код, вероятността да спечелите доверието на клиентите е по-голяма. Това е интелигентен начин да увеличите контактите на компанията си.

Нефиксираните VoIP номера са финансово изгодни, тъй като можете да се обаждате на хора с различно географско местоположение на една и съща цена.

Skype и Google Voice са добре познати платформи предлагащи безплатни нефиксирани VoIP услуги. За да започнете да ги използвате и да правите нефиксирани VoIP обаждания, просто инсталирайте съответните мобилни приложения и си направете профил.

Customer service software for the app generation

Provide customer support on the go with LiveAgent's mobile help desk app for both Android and IOS systems.

Как можете да разберете дали обаждащият се използва VoIP номер?

VoIP номерата изглеждат като стандартните номера на мобилни телефони. Затова не можете да прецените дали обаждането или съобщението е от VoIP номер, просто като го погледнете.

VoIP доставчиците ви позволяват да правите обаждания чрез глас чрез интернет протокол. Тази технология е облачна и ви позволява да се обаждате чрез интернет връзка. Затова, когато някой ви се обажда през интернет телефон или VoIP услуга е трудно да разберете от кое физическо местоположение точно идва обаждането.

Как можете да разберете дали обаждащият се използва VoIP номер?
VoIP доставчици

Поглеждането на ID на обаждащия се или CNAM (англ. Caller Name Delivery – показване на името на обаждащия се) може да ви помогне да разберете дали обаждането идва от VoIP номер.

Кой използва нефиксиран VoIP?

Потребителите на нефиксирани VoIP номера са различни – от физически лица до компании. Заради гъвкавостта, която осигурява, VoIP номерът е ценен инструмент, позволяващ на компаниите да обслужват клиентите си на места, в които нямат физическо присъствие.

Компаниите, чиито служители се намират на различни места, също могат да използват нефиксирани VoIP номера, за да поддържат връзка, без да е необходимо да заплащат за физически адрес.

Доставчиците на облачни кол центрове като LiveAgent също интегрират нефиксирани VoIP доставчици в софтуера си. По този начин потребителите им могат да създават кол центрове със служители работещи от всяка точка на света. В този случай доставчикът на кол центъра автоматично приписва нефиксирани VoIP номера със същия код като този на локациите откъдето се получават най-много обаждания.

https://www.youtube.com/watch?v=SyvXUDe3g6A

Looking to enhance your call center's software capabilities?

LiveAgent offers over 50 integrations with VoIP providers.

Освен, че ще работят, без да се тревожат за географските граници, тези компании пестят разходите, които биха имали ако използват класическата телефонна система за извънградски и международни разговори.

За съжаление поради гъвкавостта и лесния достъп до тези нефиксирани номера, те се използват за криминални дейности от измамници и престъпници.

Можете ли да се обадите и да изпратите съобщение до нефиксиран VoIP номер?

Нефиксираният VoIP номер може да получава входящи обаждания и съобщения, стига обаждащият се чрез VoIP да има активна интернет връзка. VoIP номерът е номер, който получавате, за да правите VoIP обаждания, когато се регистрирате при доставчика на услугата.

Ако имате VoIP профил, можете да се обаждате и да изпращате съобщения от нефиксирания си номер до други VoIP номера и стационарни телефонни линии.

Ако срещате затруднения при обаждане или изпращане на съобщение, трябва да се свържете с екипа за поддръжка на вашия доставчик на VoIP услуга.

Може ли да бъде проследен нефиксирания VoIP номер?

Както вече споменахме, получаването на нефиксиран VoIP номер е лесно, а той ви дава свобода и гъвкавост. особено по отношение на международните разговори. За съжаление тази гъвкавост превръща проследяването на тези номера в предизвикателство. Въпреки това проследяването на нефиксирани VoIP номера не е невъзможно.

Проследяването на гласовата комуникация от нефиксиран VoIP телефон ще ви помогне, ако подозирате престъпна дейност и искате да я докладвате на съответните органи.

Въпреки че проследяването на нефиксирани VoIP обаждания не винаги е лесно, има различни начини това да бъде направено по безопасен начин.

Можете да прегледате телефонния указател и данни или да използвате услуга за идентифициране като ID на обаждащия се.

 • Телефонни указатели и данни: Един от начините за идентифициране на обаждащия се през VoIP е чрез проверката на телефонните указатели и записи на телекомуникационните компании. Тези данни могат да бъдат онлайн или офлайн. Когато получите достъп до тези данни просто потърсете потребител свързан със съответния номер.

Имайте предвид, че притежаването на VoIP aномера може да се променя, без това да бъде отразено в съответните записи и данни. Затова потребителят свързан със съответния номер може да не е действителният притежател на номера към момента.

 • Услуга за идентифициране: Ако имате достъп до услуга за идентифициране, може да успеете да разкриете притежателя на VoIP номера. Проблемът при този метод е, че повечето хора с престъпни намерения фалшифицират своето ID, затова идентифицирането им е трудно.

Въпреки че тези методи дават резултат, откриването на физическия адрес на притежателя на номера може сериозно да ви затрудни. Затова не можете да разчитате на получените резултати. Най-добрият начин за процедиране с подправени VoIP номера е като ги докладвате и оставите останалото на властите.

Каква е разликата между фиксиран и нефиксиран VoIP номер?

Има една основна разлика между двата вида VoIP номера. Физическите VoIP номера са свързани с физическия адрес на притежателя си, а нефиксираните VoIP номера не са.

Ако се опитвате да решите дали да изберете фиксиран или нефиксиран VoIP номер, ето няколко предимства и недостатъци, които е добре да имате предвид:

Предимства и недостатъци на фиксираните VoIP номера

Предимства

 • Достоверен бизнес номер, на който клиентите ви лесно могат да се доверят.
 • Спешна помощ лесно може да проследи точното ви местоположение в случай на инцидент, става въпрос за обаждане но номер 112 за спешна помощ.
 • Достъп до повече разширени функции за обаждане и пренасочване на обажданията за клиентите и служителите ви.

Недостатъци

 • Доставчиците на фиксирани VoIP услуги изискват пълен физически адрес, включително име на улица, преди да ви издадат телефонен номер.
 • Доставчиците на фиксирани VoIP услуги обикновено налагат такси за настройването и използването на услугите им.
 • Извънградските разговори са скъпи.
 • Ако компанията ви обхваща хора в голям район, установяването на местно присъствие ще бъде предизвикателство, тъй като телефонният ви номер трябва да бъде свързан с един от офисите или централите ви.

Предимства и недостатъци на нефиксираните VoIP номера

Предимства

 • Можете лесно да установите връзка с клиентите си независимо от физическото ви местоположение.
 • Нефиксираните VoIP номера лесно се получават и настройват.
 • За разлика от фиксираните VoIP номера, стационарните телефонни линии и други бизнес телефонни услуги, можете да се обаждате на хора с различно местоположение на една и съща цена.

Недостатъци

 • Нефиксираните VoIP номера трудно се идентифицират и клиентите ви могат да объркат обажданията ви с тези на измамниците.
 • Ограничен достъп до спешна помощ, тъй като проследяването на физическия адрес по обаждането ви би било трудно.

Предимства на нефиксираните VoIP номера

Използването на нефиксиран VoIP номер може да подобри външната комуникация на компанията ви и да ви даде повече гъвкавост по следния начин:

По-ниски цени на разговорите

Нефиксираните VoIP услуги ви позволяват да се обаждате до различни локации на достъпни цени. Тъй като се обаждате през интернет, всичко което трябва да платите е таксата ви за интернет (не телефонната сметка). Това прави тези номера изключително изгодни за целите на бизнеса.

Лесно получаване

Повечето доставчици на бизнес VoIP номера изискват само имейл адрес за създаването на профил при тях. След няколко регистрационни стъпки, вие получавате нефиксиран VoIP номер и можете да започнете веднага да общувате с клиентите си.

Например, ако имате онлайн магазин, без физически такъв, можете да получите нефиксиран VoIP номер само с предоставянето на имейл адрес.

Лесно разрастване на компанията

Притежавайки нефиксиран VoIP номер, можете да разширите връзките на компанията си извън физическото си местоположение. Например можете да живеете в САЩ или да общувате с клиентите си в Канада чрез такъв номер.

Неограничен брой функции за облачни разговори

Много нефиксирани VoIP услуги се предлагат с допълнителни функции. Например VoIP кол центъра на LiveAgent ви предлага голям брой разширени функции като IVR, автоматично обратно обаждане, ACD, интелигентно пренасочване на обажданията, прехвърляне на обажданията, поддръжка на софтфони, неограничено записване на обажданията, видео разговори и още.

Ако в екипа ви има работещи дистанционно служители, те могат да изпълняват перфектно задълженията си, независимо от физическото им местоположение, благодарение на cфункциите за обаждане на LiveAgent.

Discover all that LiveAgent has to offer

Enjoy the benefits of an omnichannel cloud-based call center software.

Youtube video: LiveAgent | Call center software in your helpdesk

Frequently asked questions

Какво е нефиксиран VoIP телефонен номер?

Нефиксираният VoIP телефонен номер е виртуален телефонен номер, който не е свързан с физически адрес. Той ви позволява да се обаждате през интернет с помощта на глас чрез интернет протокол.

Как можете да разберете, че обаждащият се използва VoIP номер?

Можете да различите VoIP номера от традиционния телефонен номер като погледнете ID на обаждащия се и CNAM информацията на разговора.

Кой използва нефиксиран VoIP?

Компаниите използват нефиксирани VoIP продукти, за да осигурят локална връзка и за да подобрят комуникацията в екипа от работещи дистанционно служители. Физическите лица, които търсят възможност за евтини международни разговори, също използват тези номера. За съжаление престъпниците също се възползват от тези номера за извършването на измами и незаконни дейности.

Можете ли да се обадите и да изпратите съобщение до нефиксиран VoIP номер?

Да, можете да се обадите или да върнете съобщение към нефиксиран VoIP номер, стига да е свързан към интернет.

Може ли да бъде проследен нефиксиран VoIP номер?

Въпреки че проследяването на нефиксиран VoIP номер е голямо предизвикателство, това е възможно. Но получените резултати може да не са напълно точни. Най-добре е да позволите на съответните органи да проследят номера, ако подозирате извършването на незаконна дейност.

Каква е разликата между фиксиран и нефиксиран VoIP телефонен номер?

Фиксираните VoIP номера са свързани към личен или корпоративен адрес, докато нефиксираните VoIP номера са виртуални и не са ограничени до физически адрес или географско местоположение.

Предимства на нефиксираните VoIP номера

Нефиксираните VoIP номера се получават лесно и обикновено изискват да преминете през регистрация от няколко стъпки с имейл адреса си. Тъй като не са ограничени до определено географско положение, VoIP услугите улесняват установяването на местна връзка от компаниите. Освен това са изгодни и ви предлагат допълнителни функции, в зависимост от това кой доставчик ще си изберете.

Обратно към терминологичния речник Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо