Отзив за лайв чат Userlike

Userlike е софтуер за чат, който предлага множество функции и възможности за персонализация. Предлага четири ценови плана, като най-скъпият е Flex, който включва премахване на брандирането и персонален акаунт мениджър. Проблемът със само един оператор, който получава чатове, може да се реши, като проверите групата на останалите оператори. Цените можете да прецените сами, но Userlike е по-евтин, отколкото изглежда, когато вземете предвид включения брой потребители във всеки план.
Отзив за лайв чат Userlike
Compare Отзив за лайв чат Userlike with other in: How Отзив за лайв чат Userlike is doing on review portals
4.5
Average rating based on data from trusted review portals
1711 reviews

Userlike е силен претендент и отличен лайв чат софтуер, който дава щироки възможности за персонализация. Ценовите планове са разумни. Като цяло, Userlike разполага с множество интересни функционалнисти. Продължавайте да четете, за да разберете повече в отзива ни.

Pricing
Starting from:
$ 100   на месец
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.5
Потребителско изживяване
5
Цена
4
Въвеждане в употреба
4.5

Key takeaways

Pros

  • Лесна интеграция
  • Чудесни разширени възможнисти за персонализация, които ви позволяват да се гмурнете надълбоко
  • Готина фунция в чата за оператори и клиенти

Cons

  • Не много гъвкави цени с предварително определен брой потребители
  • Интерфейсът може да е малко объркващ (но все пак е чудесен)

Как да започнете работата си с лайв чат Userlike

Userlike е специализиран лайв чат софтуер, фокусиран върху представянето на надеждно чат решение за продажби и клиентско обслужване. Предлага универсално решение, което осигурява надежден лайв чат на уебсайта ви с разширени опции за персонализация, анализи, функции за отчети и много други. Днес ще пробваме лайв чат Userlike и ще видим как се справя в действие.

Да започна да работя с Userlike беше фасулска работа. Трябва само да се регистрирате за безплатен тестов период или да изберете план от самото начало, ако имате интерес. Както обичайно правят повечето софтуери, Userlike ще ви зададе няколко въпроса относно целите на използването му и за компанията ви. Процесът е лесен и можете да го завършите много бързо. След това ще се появи приветстващо видео, което ще ви покаже как се работи с чата. Можете да го пропуснете ако предпочитате, но е добре да разполагате с ръководство за стартиране от самото начало.

Начално представяне на таблото в Userlike

Можете да започнете да разглеждате интерфейса, който изглежда много добре. Използва подходяща цветова схема с нюанси на сиво и не е претрупана с ненужни елементи или опции. Всичко изглежда лесно достъпно от самото начало. Основното табло показва данни и можете да разгледате ръководство за бързо стартиране в долния десен ъгъл, който да ви помогне да се запознаете с интерфейса още по-бързо. Добре проектиран е и някои други софтуерни решения биха могли да се поучат този подход, ориентиран към потребилетя.

Интерфейс на Userlike

Менюто вдясно представя целия наличен набор от инструменти на Userlike, включително инструментите за чат. След като кликнете върху елемента, може да останете леко разочаровани от объркващия изглед. Представени са само данни за разговорите. Не изглежда да има начин за създаване или добавяне на лайв чат, което ви кара да потърсите още из интерфейса. Самата опция е скрита в менюто Channels (Канали), където можете да създадете нови чат прозорци за уебсайтовете си.

Userlike - преглед на чат прозорците

С удоволствие мога да кажа, че останалата част от процеса е много по-интуитивна. След като кликнете върху Add widget (Добави прозорец), можете да изберете целта, езика и типа на прозореца. Опцията за тип на прозореца има някои налични обяснения, които да ви помогнат да разберете какви са разликите между всеки от тях, но и самите имена като цяло се разбират от само себе си. След като сте готови с този раздел, ви остава само опциите да интегрирате чата или първо да го конфигурирате.

Userlike - добавяне на нов чат прозорец

Опциите са персонализация са доста широки. Има общи настройки, настройки на външния вид, настройки на надписите за почти всеки елемент в чата, поведение на чата и разпределяне и много други. Не прилича на нищо друго, което съм виждал преди, въпреки че не се съмнявам, че има много други софтуери за чат със сходен подробен избор на конфигурации. Въпреки че е чудесно да имате много опции за персонализация, става малко досадно да преминете през всички и мисля, че някои от тях изобщо не е необходимо да са тук. И все пак, адмирации за положените усилия.

Userlike - персонализация на чат прозореца

След като приключите с цялата персонализация и настройки, е време да инсталирате прозореца за чат. Страницата предлага една възможност за инсталиране чрез копиране на кода на чайв чата и поставянето му директно на уебсайта ви. Има и бутон, чрез който да се свържете с програмиста на уебсайта ви, който да го направи вместо вас, който ви води към прост формуляр, през който можете да изпратите имейл към имейл адреса на програмиста. Аз реших да го направя сам, така че копирах и поставих кода на тестовия си уебсайт. Всичко сработи без проблем и бях готов да започна да тествам. Но първо, нека видим какво може да очаквате от лайв чат функциите на Userlike.

Userlike - начало на разговор в лайв чат на уебсайта

Функции и потребителски интерфейс

Userlike предлага разнообразен и уникален набор от функции в много области и се опитва да предложи нещо ново в сферата на лайв чата. Лайв чатът поддържа пренасочване на чатове, което ви позволява да прехвърляте чатове към колега. Това е доста подобно на прехвърлянето на запитвания в софтуерите за управление на запитвания и е много полезно в много ситуации. Userlike предлага и възможност да изберете основното умение на всеки чат оператор, за да могат клиентите да избират с кой експерт да говорят. Тази опция също се среща и в софтуерите за управление на запитвания и е позната като разпределяне на чатове. Чудесна опция, с която е добре да разполагате, и е още по-добре, когато е комбинирана и с разпределяне на чатовете на база на умения.

Userlike - опция за разпределяне на чатове

Друга функция, която си заслужава да споменем, е Sticky chat, която е още една функция за разпределяне, която свързва клиентите с оператори, с които са чатили и преди. Така за операторите е по-лесно да си спомнят клиента и обменената информация по време на чата. Освен това има и функции за Смарт потребителски профили, които автоматично изграждат клиентски профил, ако посетителят на уебсайта ви, който пише в чата, реши да ви даде имейл адреса си. Userlike поддържа и определено ниво на автоматизация, чрез което можете да персонализиране офлайн съобщенията, полетата с поздрав, съобщенията за прехвърляне и много други.

Userlike - автоматични съобщения

Userlike предлага и функция за обратна връзка и анкета след чат, които могат да се персонализират с ваши въпроси и отговори. Освен това можете да активирате проактивни покани за чат или да конфигурирате разпределяне на чатове, за да сте сигурни, че разговорите с клиенти ще отидат при правилните оператори. Тази функция е различна от вече споменатите умения на операторите и наподобява класическите опции за разпределяне, които може да сте срещали в други софтуери за чат или IVR. Има още много други функции в Userlike, които да откриете, и всички работят доста добре.

Userlike - текстове за обратна връзка и оценка

Представяне на лайв чата и потребителско изживяване

Дойде време да тествам прозореца за лайв чат в действие. Тествах лайв чата и от двете страни, за да придобиете представа както за операторската, така и за потребителската страна. Кликнах върху бутона за чат и започнах нов разговор, което веднага извика автоматичното съобщение-поздрав. Забелязах обаче, че споменава, че всички оператори в момента не са на линия (въпреки че аз бях вписан като оператор в приложението Userlike). Разбрах, че причината за това е, че не съм влязъл в раздел All conversations (Всички разговори) в приложението, така че трябва да избягвате тази грешка. Там можете да възложите чат сами на себе си.

Userlike - автоматични офлайн съобщения

След като си възложих чата, започнах да отговарям на посетителя. Трябва да отбележа, че скоростите са доста добри и не се налага да чакате твърде дълго за доставянето на съобщенията. Първото ми откритие беше, че Userlike не предлага функция за преглед на написаното в реално време, но тази функция не е жизненоважна за правилното функциониране на лайв чата. Просто е удобно когато я има. Автоматизацията обаче изглежда работеше добре, тъй като чатът автоматично изпраща съобщения след по-дълги периоди на бездействие от стана на оператора. Всичко това е част от първоначалните настройки и работи отлично.

Тест на лайв чат Userlike

Клиентската страна на прозореца за чат включва стандартните опции за изпращане, добавяне на имотикони и дори прехвърляне на файлове и заявка за препис от чата. Тези функции са чудесни и много полезни за клиентите. Хубавото е, че няма нищо, което да задръства или да натоварва клиентите. Същото важи и за операторската страна на лайв чата, но с повече налични опции – изпращане на готови отговори, предлагане на обаждане, изпращане на прикачени файлове, запис на гласово съобщение и команди с тригер.

Лайв чат Userlike - тест на прегледа на написаното в реално време

Опцията за команди с тригер е особено интересна, тъй като дава възможност на потребителите бързо да извършват множество действия само с няколко клика. Има няколко налични опции – блокиране на контакти, прехвърляне на разговори, искане за препис, добавяне на бележки, промяна на статуса на разговор и много други. Всички тези действия могат да се извършват и чрез клавишни комбинации, които можете да запомните лесно и да използвате без да кликате върху бутоните.

Userlike - налични опции в лайв чата

Като цяло, изживяването по време на чат в Userlike е отлично и за двете страни и не се сблъсках с никакви големи или малки проблеми по време на тестовете си. Можете да използвате други инструменти в таблото си в Userlike като оператор и да разгледате съответните налични данни и анализи. Userlike е отличен инструмент, с който да разполагате, и надали ще ви разочарова при каквито и да е обстоятелства.

Цени

Userlike предлага четири ценови плана с множество ценови опции, включително и безплатен план. Плановете имат определен брой потребители, така че ако искате да разполагате с повете места за потребители, бъдете готови да платите повече за по-висок план, вместо просто да платите допълнително за повече потребители на същия план. Нека разгледаме всеки пакет и функциите, които включва:

Безплатен

Безплатният план предлага един прозорец за чат за един потребител. Получавате безплатно всички основни функции, неограничени разговори, неограничени контакти и уебсайт мениджър.

Team

Планът Team предлага четири прозореца за четирима потребители и две приложения за обмен на съобщения за $100 на месец. Освен всички функции от предишния план, получавате достъп до добавки, WhatsApp канал, приложения за обмен на съобщения, преводи на живо, видео обаждания, споделяне на екран и базов достъп до API.

Corporate

Планът Corporate предлага 10 прозореца за чат за 10 потребители и четири приложения за обмен на съобщения за $320 на месец. Получавате всички вече споменати функции и допълнително център за автоматизация с изкуствен интелект, чатбот и функции за отчети и анализи.

Flex

Планът Flex е най-скъпият с 10+ прозорци за чат, 10+ места за потребители и 4+ приложения за обмен на съобщения на персонализирана цена според нуждите на бизнеса ви. В допълнение към функциите от предишните планове, получавате премахване на брандирането, разширени възможности за разпределяне, професионален онбординг, организации и персонален акаунт мениджър.

Заключение

Userlike е отличен чат софтуер, който предлага всичко, което се очаква от лайв чат. Въпреки че цените може ви се сторят малко високи, е по-евтин, отколкото изглежда, когато вземете предвид включения брой потребители във всеки план. Userlike предлага много функции и възможности за персонализация, които ви гарантират, че преживяването ви ще бъде наистина персонализирано според ситуацията ви. Ако имате нужда от специализирано приложение за лайв чат, няма да сбъркате с Userlike.

Често срещани проблеми и затруднения

Само един оператор в Userlike получава чатове

Ако само един от чат операторите получава входящи чатове, проблемът може да има множество решения. Първо проверете дали останалите оператори, които не получават чатове, са в правилната група оператори. Всеки прозорец за лайв чат има настройки, свързани с операторските групи и отдели. Отворете настройките на прозореца за чат, отидете на Chat > Routing и променете групата или добавете останалите оператори, които не получават чатове, към същата група като операторите, които получават чатове. Второто решение може да е свързано с наличните места за чатове. Операторът с най-голям брой свободни места е най-вероятно да получава нови чатове. Можете да промените броя отворени места в Team > Operators във всеки профил на оператор. Друго решение е да проверите дали всички оператори са онлайн. И накрая, но не на последно място, ако има хора, които и преди са чатили с вас през лайв чата, те най-вероятно ще бъдат свързани със същия оператор, с когото са чатили преди.

Бутонът за лайв чат на Userlike не се появява на уебсайта ми

Този проблем може да се появява по няколко различни причини. Първо, проверете дали сте интегрирали правилно прозореца за чат на Userlike в уебсайта си и проверете за липсващи части от кода или грешки при писане, които може да сте допуснали случайно. Втората причина може да е, че е активна опцията за скриване на бутона за чат когато няма активни оператори. Ще откриете тази опция в Widget settings > Chat > Advanced. Уверете се, че тази опция е дезактивирана, за да сте сигурни, че бутонът за чат ще се появява винаги. Третата причина може да е свързана с бисквитки, тъй като Userlike има нужда от някои разрешения, за да работи правилни. Userlike трябва да бъде интегриран в мениджъра ви за съгласие с бисквитките.

Анализите на Userlike не зареждат или не ми показват никакви данни

Причината да не се показват никакви аналитични данни може да е свързана с употребата на някои адблокери. Задължително добавете Userlike към списъка с разрешения или дезактивирайте адблокера за домейна на Userlike. Възможно е да изгубите достъп и до конкретни стойности когато активирате филтъра за поверителност в анализите в настройките Organization. Ако опцията за скриване на подробности за оператори е активна, няма да виждате никакви данни в Analytics > Operator.

Не мога да се впиша след 14-дневния тестов период на Userlike

След изтичане на безплатния тестов период, може да се впише само собственика на акаунта. За да позволите достъп на други потребители, трябва да надградите до платена версия, защото безплатната версия на Userlike поддържа само един потребител.

Product reviews

Анкетите и интервютата, които се попълват от клиентите се наричат анкети за клиентско обслужване. Те помагат за наблюдението и проследяването на удоволствието на клиентите.

Анкета за клиентско обслужване

Анкетата за клиентската услуга може да се разпространи по различни начини, а удовлетвореността на клиентите се измерва по много начини. Обученията за обслужване на клиенти (CST) помагат на професионалистите да учат да общуват със своите клиенти в положителен тон и да се справят с проблеми. Времето за решаване и времето за изчакване са две от ключовите мерки за управление на клиентското обслужване.

Прогнозни оценки за удовлетвореността са мярка за това дали тикетът е вероятно да получи положителен или отрицателен рейтинг на удовлетвореност.

Прогнозни оценки за удовлетвореността

LiveAgent е компания, която предлага софтуерни решения за клиентско обслужване, включително VoIP телефонни системи, софтуер за самообслужване и системи за управление на оплаквания. Компанията има партньорски програма и предоставя уебинари и тестове за скорост на писане. Има контакти за продажби на няколко места и предлага бюлетин с последните новини и намаления.

Reviews - Reverse Phone Lookup - Obratno Tarsene Na Telefonni Nomera

Reviews - Reverse Phone Lookup - Obratno Tarsene Na Telefonni Nomera

В тази статия са разгледани няколко фактора, които да се има предвид при избора на услуга за търсене на номера. Въвеждат се понятия като лесната за употреба, обхвата на наличната информация, цената, поверителността и сигурността, доброто клиентско обслужване и точността. Важно е да се има представа за тези фактори, за да се избере правилната услуга, която да отговаря на нуждите на потребителя.

LiveAgent is a help desk solution that connects multiple channels in one interface. Find out more about LiveAgent and its business/industry benefits.

Клиентите ви си помагат сами с бързи отговори

Управлявайте и персонализирайте вашата база знания за подобряване на клиентското обслужване. Создавайте, конфигурирайте и напълнете със съдържание базата си знания.

Сайтът ни използва бисквитки. Ако останете, приемаме, че сте съгласни да използваме бисквитки, както е описано в политиката за поверителност и бисквитки.

×
Насрочете обаждане лице в лице и разберете как LiveAgent може да помогне на бизнеса ви.

Свободни сме в различни дни

Насрочете демо